Advertorial Kozmetikten sağlığa her yerde var! Nedir bu aloe veranın sırrı?
Sponsorlu

Kozmetikten sağlığa her yerde var! Nedir bu aloe veranın sırrı?

27.09.2023 - 13:58 | Son Güncellenme:

Son yıllarda cilt bakımı, saç bakımı gibi kozmetik kullanımının yanı sıra antioksidan etkileri nedeniyle de gündemimize oturan bu mucize bitkiyi ne kadar tanıyorsunuz? Haydi gelin faydalarını beraber keşfedelim!

Kozmetikten sağlığa her yerde var Nedir bu aloe veranın sırrı

Aloe veranın anavatanı neresidir ve nerelerde kullanılır?
Tropikal iklim kuşağına yakın bölgelerde doğal olarak bulunan fakat son yıllarda evler ve bahçelerde de sıklıkla yetiştirilen bu bitki, kurak topraklarda canlı kalabilmesi nedeniyle Afrika’da yaygın olarak görülür. Yaklaşık 6 bin yıl kadar önce Antik Mısır’da tıbbi amaçlı kullanıldığına dair kanıtlar da bulunan aloe vera bitkisi, günümüzde de işlenmiş olarak kozmetik, tıp ve gıda sektörlerinde hammadde olarak yer alır.

Haberin Devamı

Kozmetikten sağlığa her yerde var Nedir bu aloe veranın sırrı

Cilt bakımında aloe vera
Kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılan ve birçok insanın da tercihlerinde ilk sırayı alan aloe veralı ürünler, bitkinin nemlendirici özelliği nedeniyle güçlü etkiye sahiptir. Bunun dışında iltihap önleyici ve tahriş azaltıcı etkileri nedeniyle güneş kremlerinde, akne/sivilce karşıtı ürünlerde, cilt lekelerine karşı önerilen ürünlerde ve yaşlanma geciktiren kozmetiklerde yaygın olarak kullanılır.

Kozmetikten sağlığa her yerde var Nedir bu aloe veranın sırrı

Saç bakımında aloe vera
Aynı cildimiz gibi sürekli bakıma ve nemlenmeye ihtiyaç duyan saçlarımız için de aloe veralı ürünler yaygın olarak kullanılır. Yoğum nemlendirici özelliği ile saç bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilen aloe vera, saç diplerindeki tahriş olmuş derinin tedavisinde etkili olduğu gibi, saçın daha parlak görünüp hızlı büyümesine de destek verir. Saç diplerindeki kepek oluşumunu azalttığı da gözlemlenen bu mucize bitki, son dönemde saç maskelerinde de çokça tercih edilir hale geldi.

Haberin Devamı

Kozmetikten sağlığa her yerde var Nedir bu aloe veranın sırrı

Tıpta aloe vera
Cilt ve saç bakımı gibi kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan aloe vera bitkisinin, tarihin çok eski dönemlerinden bu yana tıbbi amaçlı olarak da kullanıldığı biliniyor. İçerdiği C, A ve E vitaminleri, beta karoten, folik asit, kalsiyum ve magnezyum sayesinde özellikle bağırsak ve mide rahatsızlıkları için doktorların önerdiği tedavilerde yer alan aloe veranın, diyabet, kalp sağlığı ve kansere karşı risk azaltıcı olarak da kullanılması günümüzde oldukça yaygındır.

Kozmetikten sağlığa her yerde var Nedir bu aloe veranın sırrı

Günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz birçok alanda yaygın olarak kullanılan aloe vera bitkisinin, doğrudan cilde, saça veya tedavi amaçlanan bölgeye tatbik edilmesinin istenmeyen sonuçlara yol açabilme ihtimaline karşı, uzmanların önereceği profesyonel ürünleri tercih etmek hedeflenen etki bakımından daha doğru sonuç verecektir.