Advertorial realme GT5 Pro İncelemesi
Sponsorlu

realme GT5 Pro İncelemesi

25.01.2024 - 14:11 | Son Güncellenme:

Herkese merhaba. Bugün realme GT 5 Pro konuğum… Telefonun özelliklerine bakınca bu cihaz Türkiye’de satışa sunulmalı dedim. Neden mi? İşte o sorunun yanıtı için sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin birlikte inceleyelim…

realme GT5 Pro İncelemesi

İlk olarak tasarımıyla başlamak istiyorum. Dikkat çeken şık bir tasarıma sahip olan telefonunun arka panelinde görüntü sensörünü oluşturan daire şeklinde geniş kamera bulunuyor. Telefon ayrıca 300 binden fazla aşınma testine tabi tutulan ve sektördeki aşınmaya en dayanıklı suni deri haline gelen gelişmiş bir nano deriye sahip. Bu derinin cilt dostu olduğunu da eklemeliyim. Yuvarlak cam panel kapağı da oldukça şık…Ayrıca IP65 toza ve suya dayanıklılık özelliğiyle de testleri başarıyla geçmiş durumda…

Telefonun çok önemli bir özelliğini daha belirtmek istiyorum. realme GT 5 Pro, avuç içi iziyle kilit açmayı destekleyen dünyanın ilk telefonu. Yani bu ne demek? Ekranın kapalı olması durumunda açmak için fiziksel temasa ihtiyacınız yok. Avuç içinizi kullanmanız yeterli. Cihaz çeşitli el hareketlerini destekliyor. Ellerle sağ ve sol tarafa hareket edilerek uygulamalar arasında geçiş sağlanabiliyor. Ekranın kapanması için avucunuzu ekrana doğru hareket ettirmeniz yeterli. Aynı zamanda Rrealme GT 5 Pro, bir yerleşik yapay zeka asistanına da sahip. Yapay zekanın bu denli hayatımızın bir parçası haline geldiği dönemde bu da oldukça dikkatimi çeken özelliklerden biri oldu.

realme GT5 Pro İncelemesi

Biraz ekran özelliklerine bakalım dilerseniz… realme’nin amiral gemisi segmentindeki yeni telefonunda yok yok. Çift motorlu amiral gemisi olarak konumlandırılan realme GT 5 Pro, güçlü performansı en üst düzey görüntüleme özellikleriyle birleştiriyor. Çünkü telefon, ilk ve tek 3VC Iceberg Soğutma Sistemi'ne sahip olan Snapdragon 8 Gen 3'ü içeriyor. Görüntüleme alanında da realme GT 5 Pro, endüstrinin en büyük IMX890 süper hafif periskop telefoto lensini barındırıyor. Firma bu kapsamda, Qualcomm ve ArcSoft ile iş birliği yaparak görüntülemenin temel mimarisini adeta yeniden yapılandırmış desek yeridir.

Ekran özelliklerinden biraz detaylı bahsetmek istiyorum. realme GT 5 Pro, 6,78 inç 4500 nit ekrana ve en yüksek parlaklığa sahip 1,5K ekranıyla dikkat çekiyor. COP paketleme işlemi ile ekran, 1,36 mm'lik ultra dar kenarlarıyla yüzde 94,20'lik etkileyici bir ekran-gövde oranı sunuyor. Keskinlikte dünya çapında ilk sırada yer alan 1,5K altın çözünürlük, 4500 nit uç nokta parlaklığı, 2160 Hz yüksek frekanslı PWM karartma ve ultra yüksek 144 Hz yenileme hızı ile ekran, performans için standartları yeniden belirlemiş ve sınırları da zorlamış. Güneş ışığı ekranını destekleyen cihaz, üstün ekran kalitesi, olağanüstü parlaklık, uzun kullanım ömrü ve üstün göz koruması sunarak birinci sınıf bir ekran deneyimi sağlıyor. Özellikle oyun tutkunları için bu telefon çok iyi bir seçenek. Çünkü üst düzey bir oyun deneyimi için yükseltilmiş e-spor teknolojilerini barındırıyor.

Yeni bir telefon alırken benim de olmazsa olmazım kamerasının iyi olması ve güzel fotoğraflar çekmek. realme GT 5 Pro, IMX890 süper hafif periskop telefoto lensi taşıyor. Sektörün en güçlü düşük ışık telefoto lensi olan bu lens, gövdeli kameralarla aynı yüksek özelliklere sahip. Sony IMX890 sensöre ve 1/1,56 inç ultra büyük sensöre sahip olan telefoto lens, geleneksel ve maliyeti dört buçuk kat daha yüksek dikey telefoto lenslerin yüzde 143 oranında üzerine çıkıyor. Tüm odak uzunluklarında portre fotoğrafçılığını destekliyor. 1x, 3x ve 6x çoklu odak uzaklığı da kalite kaybı olmadan fotoğraf çekmeyi sağlıyor. realme GT 5 Pro, Sony LYT-808 ön kameraya sahip. ProLight Super Night Scene ile de görüntülerde kalite kaybı yaşamıyorsunuz.

realme GT5 Pro İncelemesi

Batarya ve şarj konusu tabi ki bir telefon alırken en dikkat ettiğim noktalardan bir diğeri… realme GT 5 Pro, realme 'nin fiş ve priz ihtiyacını ortadan kaldırarak kablosuz şarjı destekleyen ilk telefonu. Telefon, 5400 mAh bataryasıyla kesintisiz bir kullanım sunuyor. 5400 mAh’lık bataryaya 50W’lık kablosuz şarj ve 100W’lık hızlı şarj eşlik ediyor. 50 W’lık kablosuz şarj hızı ile tam şarja ulaşmak sadece 60 dakika sürüyor. 100 W ultra hızlı şarj özelliğiyle de sadece 12 dakikada yüzde 50'ye kadar şarj oluyor ve 1.600'den fazla tam şarj ve deşarj döngüsünde etkin pil kapasitesi yüzde 80'in altına düşmüyor. Böylece şarjım bitecek mi endişeniz de ortadan kalkıyor… 

Akıllı bir telefon birçoğumuz için de bir eğlence aracı. Özellikle oyun ve eğlence meraklıları için cihazın dikkat çeken özelliklerinden biri de Dolby Atmos destekli iki adet stereo hoparlörü... Bu hoparlör, kullanıcılarına olağanüstü ve sürükleyici bir ses deneyimi sağlıyor. 

Gördüğünüz gibi, realme’nin bu amiral gemisi kullanıcılarından yine tam not alacak gibi duruyor. Benim bu telefonla ilgili söyleyebileceğim tek olumsuzluk şu an için Türkiye’de satışa sunulmayacak olması. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Aklınızda kalan sorular varsa onlara da yine videomuzun açıklamalar kısmından ulaşabilirsiniz. Yeni bir videoda buluşmak üzere şimdilik hoş çakalın.

İlandır