Advertorial Sağlığınız için balığı sofranızdan eksik etmeyin
Sponsorlu

Sağlığınız için balığı sofranızdan eksik etmeyin

28.10.2021 - 19:23 | Son Güncellenme:

Alabalık üreticisi ve Ali Dayı Balık restoranlar zinciri sahibi Ali Eren Çiçek, “Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez besinlerinden balığı sofranızdan eksik etmeyin dedi. Bilinenin aksine et ile yapılabilecek ne yemek varsa hepsinin balıkla da yapılabileceğini söyleyen Çiçek, vatandaşların balıkla farklı lezzetler deneyebilmeleri için sosyal medya hesaplarından balıklı tarifler hakkında videolar paylaştıklarını ifade etti.

Sağlığınız için balığı sofranızdan eksik etmeyin

Her bireyin haftada en az 2 kez balık tüketmesi gerektiğini söyleyen Ali Eren Çiçek, şunları kaydetti; “Özellikle yaşadığımız pandemi döneminde balık tüketiminin önemi daha da artmıştır. Balık demek sağlık demek, sağlık demek balık demektir. Uzmanların da ifade ettiği gibi balık güçlü bir Omega3 kaynağı olmakla beraber, bağışıklık sisteminin korunmasına, kalp ve damar sağlığına, zeka gelişimine önemli katkıları vardır. Deniz balıklarından farklı olarak Alabalık, yıl boyunca taze ve uygun fiyatla tüketicilere sunulmaktadır.

YILLIK 400 TON BALIK ÜRETİYORUZ

Ali Dayı Balık olarak 42 yıldır  sektörde hizmet verdiklerini ifade eden Ali Eren Çiçek; “Tesislerimizde yıllık 400 ton balık üretiyoruz. Bir balık 14 ayda yetişiyor. Kendi ürettiğimiz balıkları yine kendimiz işliyoruz. Bu balıklar yılda 2 milyon adet balık yumurtası üretiyorlar. Biz bu yumurtaların yarısını havyar olarak satıyoruz. Bir kısmını da kendimiz üretimde kullanıyoruz” dedi.

İlandır.