Dünya Afganistan’da kan durmuyor!

Afganistan’da kan durmuyor!

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’da 20 Ekim’de gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde kanlı eylemler devam ediyor. Önceki gün bir mitinge düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 22’ye yükseldiği bildirilirken, dün de ülkenin batısında bir askeri üsse yapılan saldırıda 20’ye yakın kişinin öldüğü haber veriliyor.

Afganistan’da kan durmuyor

Ülkenin kuzeybatısındaki Tahar vilayetinin Rustak ilçesinde, Nazifa Yusufi Bek adlı kadın adayın mitinginde yaşanan saldırıda ölü sayısı artıyor. Tahkar Vali Sözcüsü Jawad Hejri, Bek’in konuşmasını dinlemek için toplanan kişilere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında güvenlik görevlilerinin de bulunduğunu hatırlatırken, yetkililer, 36 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İlk belirlemelerde 14 kişinin öldüğü bildirilirken, dün, ölü sayısının arttığı ve 22’ye yükseldiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Adaylara yönelik saldırıları kınayan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, ülkenin düşmanlarının, bu saldırılarla millet iradesini zayıflatamayacağını ifade etti. Saldırı, Afganistan’ın Tahkar eyaletindeki miting alanında park halinde bulunan bir motosikletin üzerine yerleştirilen bomba düzeneğiyle gerçekleştirilmişti.

Askeri üsse saldırı

Taliban militanlarının, Afganistan’ın batısındaki Farah vilayetinde bir askeri üsse düzenlediği saldırıda da 17 askerin öldüğü bildirildi. Saldırının gerçekleştirildiği ilçenin kaymakamı Gavsuddin Nurzey, yaptığı açıklamada, militanların, ilçedeki askeri üsse saldırmasının ardından çatışma çıktığını ifade etti. Yaklaşık 4 saat süren çatışmada 17 askerin hayatını kaybettiğini kaydeden Nurzey, 10 askerin de örgüt tarafından esir alındığını belirtti. Taliban saldırıyı üstlenirken, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit saldırıda 25 askerin öldüğünü iddia etti.