Gündem Afrin’de gasp çetesi etkisiz hale getirildi

Afrin’de gasp çetesi etkisiz hale getirildi

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Afrin’de, Ozgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) kopan Şuheda el Şarkiye grubunun halka zulmetmesi üzerine TSK destekli Suriye Ulusal Ordusu’nun (Ceyşül Vatani) da yer aldığı operasyonda, 40’a yakın isyancı öldürülürken, 200 silahlı kişi ise teslim oldu.

Afrin’de gasp çetesi etkisiz hale getirildi

Deyr ez Zor bölgesinde DAEŞ’ten kopan ve El Kaide gruplarını da içinde barındıran silahlı gruplardan oluşan Ehrar el Şarkiye ve beraberinde hareket eden Şuheda el Şarkiye ve benzeri gruplar, son zamanlarda halka baskıyı artırarak hırsızlık ve gasp gibi eylemlere yönelmişti.

Haberin Devamı

Afrin ve çevresinde halkın zeytinlerini gasp etmeye kadar varan olayların artması üzerine önceki gün kapsamlı operasyon başlatıldı. Suriye Ulusal Ordusu da (Ceyşül Vatani) TSK operasyonuna destek verdi. Tank ve ağır silah desteğinde başlatılan operasyonlar kapsamında Afrin kent merkezinde sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Ağır kayıp verdiler

ÖSO gruplarınca yürütülen operasyon, çete mensuplarının şehir içerisindeki karargah binasında ve çevresinde, sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle yavaş ilerledi. Terör örgütü Heyet Tahrir Şam (HTŞ) örgütü ile de irtibatı bulunan çete grupları, Afrin şehir merkezinde iki noktada sıkıştırıldı. Yaklaşık 300 kişilik silahlı grubu bulunan Şuheda el Şarkiye grubu lideri Abu Havle çetesinin de hedef alındığı harekâtta Şuheda el Şarkiye grubuna ağır kayıplar verdirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalarda en az 40 kişinin öldüğü, onlarcasının da yaralandığını açıkladı. Ehrar el Şarkiya’ya bağlı 200’ü aşkın silahlı kişi, ailelerini İdilib’e göndererek Suriye Ulusal Ordusu’na teslim oldu.