Ekonomi Afrin'deki terör yuvaları milli silahlar ile vuruluyor

Afrin'deki terör yuvaları milli silahlar ile vuruluyor

13.02.2018 - 13:35 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı'nda, PYD'lilerin beton bariyerler ve tünellerle oluşturduğu savunma hatları, "TSK'nın vurucu gücü" olarak nitelendirilen ve sınır boyunca konuşlandırılan Fırtına obüsleriyle yıkılıyor.

Afrindeki terör yuvaları milli silahlar ile vuruluyor

Milli imkanlarla üretilen, 24 saat kesintisiz atış kabiliyetine sahip ve 40 kilometre menzilli Fırtına obüsleri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda yoğun olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

TSK tarafından Afrin bölgesinde 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor. Harekat kapsamında askeri birlikler Afrin bölgesindeki köyleri teröristlerden arındırıyor. Harekatta 24 saat kesintisiz atış kabiliyetine sahip olan Fırtına obüsleri de kullanılıyor. Yerli mühimmatlar kullanarak 40 kilometreyi aşan menzilleri, nokta atışı yapma özellikleriyle Fırtına obüsleri, "Zeytin Dalı Harekatı"nın önemli unsurlarının başında yer alıyor.

Harekatın başından itibaren komandolar ve zırhlı birliklerin ilerleyişine destek amaçlı sınır hattı boyunca konuşlandırılan obüs bataryaları, insansız hava araçları yardımıyla belirlenen hedeflere bomba yağdırıyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PYD/PKK mensuplarının konuşlandığı alanları tespit eden Mehmetçik, beton bariyerler ve tünellerle oluşturulan savunma hatlarını obüs atışlarıyla yıkıyor. Hava şartları ve hedef menziline göre belirlenen koordinattaki hedefleri imha eden obüslerin sınır hattından Afrin şehir merkezindeki terör hedeflerini vurabilecek kabiliyete sahip olduğuna işaret eden uzmanlar, zaman zaman uzun menzilli atışlarla teröristlerin toplanma bölgelerinin imha edildiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Sivillerin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığını belirten güvenlik kaynakları, seri atış yapabilen obüslerin tam zırh özelliği ile personelin güvenliğini de sağladığını ifade ediyor.