Dünya 'Afrin’e geliyoruz' deseler de devam!

'Afrin’e geliyoruz' deseler de devam!

19.02.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Afrin’e milis gönderme açıklamasının ardından, TSK’nın bombardımanları Esed’e bağlı güçlerin geçmesi beklenen güney bölgesinde yoğunlaştı. Diğer yandan Afrin’in batı ve kuzeyinden de sevindirici haberler geliyor.

Afrin’e geliyoruz deseler de devam

Suriye devlet televizyonunun, Esed rejimi yanlısı güçlerin saatler içerisinde Afrin’e gireceğini duyurmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) operasyonları kentin güneyinde yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Afrin güneyindeki Cubali dağına hava harekâtı düzenlenirken, yine aynı bölgedeki Kila tepesi ele geçirildi. Afrin’in güneybatısındaki Cinderes bölgesinde üs olarak kullanılan Beyyada noktası da teröristlerden alındı.

Diğer yandan Afrin’in batısı ve kuzeyindeki operasyonlar da tüm hızıyla devam ediyor. Batıda kıskaca alınan Raco’ya hava harekâtı yoğunlaşırken, kara kuvvetlerinin de kasabanın girişinde olduğu ifade ediliyor. Mühimmat taşıyan askeri araçların da bölgeye sevk edildiği görüldü.

Aynı bölgelerdeki Hantalli ve Divan Tahtani köyleri de terörden arındırıldı.

Afrin'in kuzeyinde de Şeran beldesine bağlı tarihi Nebi Huri Tepesi teröristlerden arındırıldı. Tepede tarihi Nebi Huri Kalesi, Romalılardan kalma bir tarihi köprü ve kalıntılar bulunuyor.

Haberin Devamı

Sabah da yine aynı bölgedeki İkidam, Şeltah ve Merseva köylerinin terör örgütü PKK'dan alındığı duyurulmuştu.

Hükümetten ilk açıklama sert oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e "halk güçleri" olarak nitelendirilen bir grubun gireceğini bugün bildirmesine ilişkin, "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa Türk askerini hiç kimse durduramaz" ifadesini kullanmıştı.

78 nokta kurtarıldı

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 52'si köy, 4'ü köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 78 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo ve Duraklı köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya Harab Summak ve Hantalli köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani ve Divan Tahtani köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri."

Haberin Devamı

1641 terörist etkisiz hale getirildi

Bugün TSK'dan yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1641 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.