Geri Dön

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli kurabiye tarifi, kendine has lezzeti ve ağızda dağılan kıvamıyla oldukça lezzetli bir tarif. Tahinli kurabiye ile çay sohbetlerinizi keyifli hale getirebilirsiniz. İşte sizlere beş çayı keyfinize lezzet katacak olan nefis tahinli kurabiye tarifimiz…

Tahinli Kurabiye Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın sarısı
Aldığı kadar un

İç harcı malzemeleri:

1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı şeker

Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?

1. adım: Un hariç tereyağı ve diğer malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.

2. adım: Hamuru ve iç harcı üç parçaya bölün. Daha sonra önce bir parçayı alıp rulo yapın. Sonra elinizle biraz bastırarak enine bir şekilde merdaneyle açın.

3. adım: Hamurun içine hazırladığınız iç harcı ilave edin ve yine uzunlamasına rulo yapıp küçük verev şeklinde kesin.

4. adım: Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayarak hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin.

5. adım: Tahinli kurabiye hamurunu çiğ olarak da buzlukta saklayabilirsiniz. 

Son adım: Kurabiyeyi 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. 

Püf nokta: Tahinli kurabiyenizi pişirdikten sonra cam kavanozlar içinde saklarsanız raf ömrünü de uzatmış olursunuz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber