Ruh Sağlığı Ağrılarınızın kaynağı psikolojik olabilir

Ağrılarınızın kaynağı psikolojik olabilir

17.01.2018 - 16:32 | Son Güncellenme:

Vücudunuzun çeşitli yerlerinde zaman zaman görülebilen ağrılar aslında psikolojik problemlerden kaynaklı olabilir. Psikolojik sorunlardan kaynaklı ağrılar nelerdir, nasıl çözüm bulabilirsiniz? Kronik ağrılar günlük hayatımızda en çok karşılaşılan ve sebepleri tam olarak anlaşılamayan ağrılardır.

Ağrılarınızın kaynağı psikolojik olabilir

Vücut, çoğunlukla bu ağrıları vücudun içerisinde bulunduğu duruma tepki olarak beyinde yaratır. Eğer düzenli olarak tekrarlayan, vücudunuzun farklı bölgelerinde şikâyet ettiğiniz ağrılarınız varsa bunlar aslında psikolojik olabilir.

Haberin Devamı

Psikojen olarak da adlandırılan bu ruhsal kökenli ağrılar vücudunuzun baş, karın gibi farklı bölgelerinde, farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Ve bu ağrılar tedavi edilmezlerse hastanın ruhsal durumuna bağlı olarak şiddetlenme eğilimi gösterebilirler.

Psikojen ağrılar nelerdir?

Psikojen ağrılardan en sık karşılaşılanı, gerilim tipi baş ağrılarıdır. Bu ağrılarda hasta özellikle baş çevresindeki ve ense bölgesindeki ağrılardan şikâyet eder. Ağrı genel olarak bir sıkma hissi şeklinde görülür ve sebebi gün içinde baş ve boyun bölgesindeki kasların stres ve çene sıkma gibi sebeplerden dolayı kasılmasıdır.

Bunun dışında kas ağrıları ve karın ağrılarının bazıları da psikolojik problemlerin, huzursuzluğun ya da stresin vücutta dışa vurumu olarak kendini göstermektedir.

Haberin Devamı

Bu ağrılar, kişinin geçmişte yaşadığı bir olayın etkisinde olmasından dolayı ya da günlük stres kaynaklı olabilir. Ayrıca geleceğe karşı duyulan bir endişeden de kaynaklanabilir.

Bu ağrılardan şikayetçiyseniz mutlaka destek alın.

Psikojen ağrıların bazıları kaynağı ortadan kalktığında rahatlayabileceği gibi bazıları da daha uzun süreli olarak kişileri etkilemektedir. Eğer bu tip ağrılardan şikayetçiyseniz öncelikle kaynağı konusunda kendi içinizde düşünmeli ve ardından bir profesyonel yardımı almalısınız.

Eğer ağrılarınız uzun süreli olarak devam ediyorsa doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları kullanmalı ve ruhsal sağlığınızı düzenlemek için gerekli adımları atmalısınız.

Unutmayın ki zamanında yapın bir müdahale, gelecekte daha büyük rahatsızlıklar yaşamanızın önüne geçecektir.

Yazarlar