Denizli "Ahilik Medeniyetimizin Omurgasıdır"

"Ahilik Medeniyetimizin Omurgasıdır"

19.09.2018 - 18:09 | Son Güncellenme:

.

Ahilik Medeniyetimizin Omurgasıdır

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk medeniyetini asırlar boyu ayakta tutarak bugünlere taşıyan temel omurganın ahilik kültürünün yaşatılması olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Milletvekili Tin, Ahilik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, dayanışma ruhunun olduğu bir milleti hiçbir gücün yıkamayacağını belirtti.

Ekonomik saldırılara karşı milletçe birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde sağlam bir duruş sergilendiğini vurgulayan Tin, şunlar ifade etti:

"Bizler geleceğe birlikte adım attıkça, yüreklerimiz toplu bir şekilde vurdukça bizi kimse yıldıramaz ve yıkamaz. İşte bu bizim asırlar boyu süregelen ahilik kültürünün bizlere kazandırdığı önemli bir meziyettir. Denizli olarak Ahi Sinan ve Ahi Duman'ın mirasına sahip çıkmanın, bu mirası gelecek kuşaklara aktarmanın gayretini taşıyoruz. En zayıf olduğumuz anda bile ahiler varlıklarıyla toplumu kucaklamış, gelen saldırılara ve şoklara karşı ülkemizi koruyup kollamıştır. Onların mesleklerindeki yüksek ahlak ve disiplinli çalışma anlayışı bizim gücümüze güç katmıştır. Yılmak ve yorulmak yok, biz bu gemiyi bütün unsurlarıyla ve taşıdığı değerleriyle hedefine sağ salim ulaştırmak gibi önemli bir görev üstlendik. İnşallah hep birlikte ahilerimizin üstlendiği nizam, intizam ve ihlas sayesinde bunu başaracağımıza ve sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getireceğimize yürekten inanıyorum. Böylesi iftihar vesilesi bir ruhla helal rızık peşinde koşan esnaf ve sanatkarlarımız oldukça inanıyorum ki, bizim bileğimizi hiçbir kuvvet bükemeyecektir."

Haberin Devamı

Selçuklu'dan beri devleti ve milleti ayakta tutan esnaf ve sanatkarların bugün yaşanan saldırılar karşısında da ülkenin ekonomik özgürlüğe yelken açmasına vesile olacağına dikkat çeken Şahin Tin, "Dünyada bir sömürü düzeniyle karşı karşıyayız. Haklı olanın değil güçlü olanın hüküm sürdüğü bir anlayışın kendi anlayışımızı kirletmesine ömrümüz vefa ettikçe asla müsaade etmeyeceğiz. Ahilik ruhunu yaşatan esnaf kardeşlerimizin acımasız ve ahlaksız bir anlayışın altında ezilmesine asla izin vermeyeceğiz. Medeniyetimizi asırlar boyu ayakta tutarak bugünlere taşıyan temel omurga ahilik kültürünün milletimizce yaşatılıyor olmasıdır. Bin yıllık geleneğimizden sapmadan ahilik anlayışını ebediyete kadar muhafaza etmeye var gücümüzle devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.