Bitlis Ahlat Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Ahlat Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

19.12.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

.

Ahlat Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

BİTLİS (AA) - Ahlat Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı düzenlendi.

Haberin Devamı

Tatbikat öncesinde çalışanlara, hastanede olası bir yangında yapılması gerekenler, yangının çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve hastaların nasıl tahliye edileceği anlatıldı.

Daha sonra senaryo gereği, binada yangın çıktığının fark edilmesiyle görevliler, acil çıkış kapılarından hastaları tahliye ederek güvenli alana taşıdı.

Hastanede mahsur kalan diğer hastaları ise itfaiye ekipleri tahliye ederek, ambulanslara diğer sağlık kuruluşlarına götürdü.

Tatbikat sırasında gerçekten yangın çıktığını zanneden bazı hasta yakınları da itfaiye ekipleri ve sağlık çalışanlarına yardıma koştu.

Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Feridun İbrahim, olası yangın durumlarına hazırlıklı olunması için tatbikat yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Her yıl rutin olarak bu tür tatbikatları düzenlediklerini belirten İbrahim, "Bu yıl tatbikatımızı Ahlat Belediyesi itfaiye ekiplerinin desteğiyle yaptık. Hastanemiz bünyesinde kurulan yangına müdahale ekibinin olası bir yangına karşı hazırlıklı olup olmadığını test ettik. 30’ya yakın hastane personelinden söndürme ve kurtarma ekibi oluşturduk. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatta görev yapan hastane personeline ve itfaiye desteğinden dolayı Ahlat Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.