Siyaset Aileler ve çocuklar artık rahat etsin

Aileler ve çocuklar artık rahat etsin

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Liselere giriş sınavı TEOG’un kaldırılması kararıyla ilgili tartışmalar devam ederken ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteye giriş sınavlarında da değişiklik olacağını, çalışmaların sürdüğünü açıkladı

Aileler ve çocuklar  artık rahat etsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEOG’un kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Artık aileler de çocuklar da rahat etsin” dedi. Erdoğan üniversiteye giriş sisteminde de değişiklik yapılacağını açıkladı.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından konakladığı otele dönen Erdoğan, girişte kendisini bekleyen gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
‘Derslere odaklanın’
Erdoğan, TEOG’un kaldırılmasıyla ilgili olarak, kendisinin düşüncesini açıkladığını, Başbakan Binali Yıldırım ile de bu konuyu konuştuğunu söyledi. Erdoğan, “Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler” diye konuştu.
Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, “O da olacak, o konuda da çalışılıyor” dedi.

S-400’e engel yok

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin alacağı S-400 füzelerinin gündeme gelip gelmediği ile ilgili soru üzerine Erdoğan, “NATO Genel Sekreteri ile yaptığımız görüşme, Sayın Stoltenberg’in daha önce yaptığı açıklamanın aynısıdır. Her ülke kendi iç düzenlemelerinde serbesttir, bu noktadaki kararını serbestçe verir. Bu şekilde de bu görüşmemizi yaptık. Bunun dışında da ayrıca herhangi bir bilgi alışverişiyle alakalı da Genelkurmay, Brüksel’e ayrıca bir ekip gönderip onları ayrıca bilgilendirecekler” dedi.
Erdoğan, PBS televizyonunun konuya ilişkin sorusuna da S-400’lerle ilgili olarak birçok kez başta ABD olmak üzere NATO üyesi ülkelerle görüştüklerini hatırlatarak, “Ama vermediler. Biz de başımızın çaresine bakacağız. Bunlar bizim savunmamızda önemli enstrümanlar. Şu anda yine bir NATO üyesi olan Yunanistan’da da S-300 füzeleri var” yanıtını verdi.

‘Trump’a soracağım’

Erdoğan’a, BM’de heyet başkanları onuruna verilen öğle yemeğinde ABD Başkanı Donald Trump ile bir süre sohbet ettiği anımsatılarak, ABD Kongresinin korumalara silah satışı yapılmasıyla ilgili yasayı geri çekme kararı konusunun görüşülüp görüşülmediği soruldu. Bunun üzerine Erdoğan, “Yemek masasında o kadar etraflı bir görüşme imkanımız yok. Sadece perşembe günü (bugün) kendisiyle ikili belki kısmen de heyetler arası ama ağırlıklı ikili olur, bir görüşmemiz olacak. O görüşmede konuyu gündeme getireceğim. Daha sonra karşılıklı olarak açıklamamızı yaparız” dedi.
Erdoğan, PBS televizyonuna verdiği mülakatta da geçen mayıs ayında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan olaylarla ilgili korumaları hakkında dava açılmasıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi. “Geçen hafta ABD Başkanı Trump beni aradı ve bu konuda üzgün olduğunu ve konuyu takip edeceğini söyledi. Sayın Trump’la perşembe günü (bugün) bu konuları samimi bir şekilde konuşacağız. Adaletin en kısa sürede yerine gelmesini bekliyoruz” dedi.

‘Teröriste terörist deyin’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminden sonraki süreçle ilgili olarak Batı dünyasına yönelik eleştirilerde bulundu.
PBS televizyonunun soruları yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi: “Öncelikle siz teröriste neden terörist demiyorsunuz, bunu merak ediyorum. Önce teröriste terörist deyin. İkinci olarak, ülkemizde hükümeti devirmeye yönelik süreçlerin içerisinde yer alan birçok birey, hukuk çerçevesi içerisinde yargılanıyor çünkü bu kişiler emniyetin, ordunun içine sızmışlardı. Ordunun üniformasını giyiyorlardı ancak zihinlerinde kendi terörist ajandaları vardı. Polise ve bakanlıklara sızmışlardı. Bunların arasında pek çok üst düzeye gelmiş isim vardı. Tüm bu kişiler yargının elindedir ve kararı yargı verecektir.”
Türkiye’de demokrasinin oldukça güçlü olduğuna dikkati çeken Erdoğan, seçimlere katılımın yüzde 80-85 düzeyinde olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Tayyip Erdoğan, yüzde 52 halkın oyunu alarak cumhurbaşkanı olmuştur. Bir cumhurbaşkanı olarak seçildim ancak bir diktatör olarak nitelendiriliyorum” siteminde bulundu.
‘AB için samimiyiz’
Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) konusundaki bakış açısının sorulması üzerine Erdoğan, “AB konusunda samimiyiz ama aynı samimiyeti AB’den de bekliyoruz. AB, Türkiye’yi almak veya almamak noktasındaki kararını vermeli ancak nereye kadar buna tahammül ederiz onu da bilemiyorum. Bir yere kadar bu şartlarda tahammül ederiz. O noktadan sonra da Türkiye kararını verebilir” dedi.

Roş Aşana Bayramı’nı kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı’nı kutladı.
Erdoğan, yayımladığı mesajda, İbrani takvimine göre yılbaşını simgeleyen Roş Aşana’nın Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından biri olduğunu belirtti. “Toplumsal, kültürel ve dinsel farklılıkları tarih boyunca zenginlik olarak telakki eden kadim bir geleneğin mensupları olduklarını” vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımızın din, dil, ırk, etnik köken ve inanç ayrımına maruz kalmaksızın barış ve huzur içinde yaşamalarına büyük önem atfediyoruz. Roş Aşana münasebetiyle başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi iletiyor, kendilerine esenlikler diliyorum.” l ANKARA Milliyet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta The Peninsula Otel’de Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri’yi kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul 30 dakika sürdü.

Haberin Devamı