Siyaset Ak Parti’den BBP’ye ziyaret

Ak Parti’den BBP’ye ziyaret

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin cumhur ittifakında yer alacağını, ayrıntıların bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmede netleşeceğini söyledi.

Ak Parti’den BBP’ye ziyaret

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Elitaş, dün BBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ünal ve Elitaş’ın Destici ile yaptıkları görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Destici, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada olumlu bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Destici, “Aşağı yukarı hemen hemen her şeyi konuştuk. BBP, bu ittifakın içinde kendi amblemiyle mi, kendi listesiyle mi yer alacak, yoksa Ak Parti listeleriyle mi? Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içinde yapacağımız görüşmeden sonra netleştirmiş olacağız” bilgisini verdi. Parti olarak kurumsal kimlikle veya listeyle seçimlere girmenin yasal konular olduğunu dile getiren Destici, “Elbette parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle ve kendi listemizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, Cumhur İttifakı’nın ana bileşenleri olan MHP, Ak Parti ve BBP’nin birlikte vereceği karardır. Biz bu karara saygı duyarız. Partimizin parlamentoda temsil edilmesi de çok önemlidir. Bunun ötesinde de cumhurbaşkanlığı seçimleri en az parlamento seçimleri kadar değerlidir, önemlidir. Bunların ikisinin atbaşı gitmesi lazım” diye konuştu. Destici, Erdoğan ile bir iki gün içinde görüşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Paylaşmak olmaz’

Ünal da BBP’nin Cumhur İttifakı’na desteğini hatırlatttı ve nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Destici ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemelen bu hafta içerisinde görüşme yapacaklarını bildiren Ünal, görüşmelerde varılan nihai noktayı kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi. Bir gazetecinin BBP’nin ittifaka destek verdiğini ve bunun milletvekili listelerine nasıl yansıyacağını sorması üzerine Ünal, “BBP ile daha öncesinde yaptığımız görüşmeler de var. Bu değerlendirmelerin neticesinde ortaya çıkan kararı, kamuoyu ile paylaşacağız. Ama şu anda görüşülmekte olan ve nihai karara varılmamış hususları takdir edersiniz ki, paylaşmak doğru olmaz” dedi.

Yazarlar