Siyaset ‘AK Parti’nin itirazında hiçbir somut delil yok’

‘AK Parti’nin itirazında hiçbir somut delil yok’

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dün Seyrantepe 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin İstanbul’la ilgili YSK’ya yaptığı başvurusunu değerlendirdi.

‘AK Parti’nin itirazında hiçbir somut delil yok’

İtiraz dilekçesinde somut bilgi ve belgelerin olmadığını söyleyen Erkek, şunları söyledi: “Seçmen kütüklerinde hiçbir değişiklik YSK onayı olmadan yapılamaz. Seçmen kütükleri nasıl oluşur? İçişleri Bakanlığı’na bağlı nüfüs müdürlüklerince alınan verilerle oluşturulur. AK Parti’nin YSK, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nı itham ettiğini görüyoruz. Sorumlular bunlar. Seçmen kütüklerini CHP ve Ekrem İmamoğlu oluşturmuyor. YSK 25 Mart’ta seçmen kütükleri siyasi partilere gönderdi. 23 bin 165 kişinin karşısına oy kullanamaz şerhi düşülmüş. YSK doğru bir tespit yapmış. Bin 229 ölü seçmen var deniliyor. 25 Mart-31 Mart arası İstanbul’da bu kadar kişinin ölmesi çok muhtemel. Bunları YSK biliyor.”

Haberin Devamı

“1 Nisan’da olduğu gibi 17 Nisan’da da Ekrem İmamoğlu kazandı” diyen Erkek, “AK Parti’nin dilekçesinde seçimin yenilenmesini gerektirecek hiçbir somut bilgi, belge, delil yok. İçi bomboş bir hukuksuz taleple karşı karşıyayız. Kanunsuzluk durumunda ise aradaki farktan fazlaysa gel bakayım diyebilir. İtiraz haktır ama hakkın kötüye kullanımını hukuk korumaz. Seçim kaybedilince millet bazılarının gerçek yüzünü gördü” dedi.