Siyaset AK Parti’nin seçim manifestosu hazır... ‘Değer üreten şehir’ vurgusu

AK Parti’nin seçim manifestosu hazır... ‘Değer üreten şehir’ vurgusu

23.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin 10 maddelik manifestosunun ana çerçevesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği “1994 seçimleri ruhu” oluşturacak. Manifestoda ‘değer üreten şehirler’i oluşturma hedefi de anlatılacak

AK Parti’nin seçim manifestosu hazır... ‘Değer üreten şehir’ vurgusu

AK Parti, 31 Ocak’ta açıklayacağı yerel seçim manifestosunu taslak olarak tamamladı. 10 madde olması beklenen manifestoda hayvan haklarından ihale sistemine kadar vaatler yer aldı.

Haberin Devamı

AK Parti’nin önceki akşam gece geç saatlerde biten MYK’sında yerel seçim ana kampanyası ve seçim manifestosu ele alındı. Manifestodan ayrı şekilde 81 il anayasası da her ilin adayı tarafından o ilde açıklanacak. Bu anayasaların içinde manifesto çerçevesinde “kentin yeni değerleri” ve projeleri olacak.

‘1994 seçimlerinin ruhu’

Ankara Arena’da düzenlenecek törenle açıklanacak manifestonun ana çerçevesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği, “1994 seçimleri ruhu” oluşturacak. Seçim öncesi ve sonrası yaşanan sorunlara dair bazı veriler de paylaşılacak. Manifestonun 10 ana maddeden oluşması bekleniyor. Erdoğan’ın MYK’da manifesto ele alınırken “Belediye başkanının görevi sadece yol, kaldırım, genel hizmeti vermek değildir. Belediye başkanı gönüllere girecek, bir sokakta hüzün varsa orada olacak, mutluluk varsa paylaşacak. Bunu yaptığı zaman zaten şehrin sorunları çözülecektir” yorumu yaptığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Manifestoda AK Parti’nin, “değer üreten şehirler”i oluşturma hedefi de anlatılacak. Şehirlerin üç kademeli şekilde kalkınmasına vurgu yapılacak manifestoda şehirlerin, “yaşanabilir”, “güvenli”, “değer üreten” şehirler olmasına dikkat çekilecek. AK Parti belediyeciliğinin, “yaşanabilir” ve “güvenli” şehirleri yarattığı ifade edilerek, “şehir kültürü ile değer üreten” şehirlerin 5 yıllık dönemde hedef olduğu vurgulanacak. “Değer üreten şehir” başlığında şehirlerdeki komşuluk ilişkilerinin önemi; “sevgi-saygı”, “merhamet”, “paylaşma kültürü”nün yeniden şehirlerde önem kazanmasına vurgu yapılacak. Manifestoda, AK Parti’nin 2002’de iktidara gelmesinin ardından 2004 yerel seçimlerinde, “Erdoğan belediyeciliği”nin tüm Türkiye’de hayata geçtiğine ve şehirlerin kalkınmaya başladığına dair ifadeler de yer alacak.

Şeffaf belediyecilik

AK Parti’nin 2014 yerel seçim manifestosunda tek cümle ile anlatılan dikey mimari yerine yatay mimari yapılmasına dair ifadeler daha geniş şekilde yeni manifestoda anlatılacak. Belediyelerin park ve çevre düzenlemeleri artırması gerektiği, dikey mimariden vazgeçmesi gerektiği de geniş bir şekilde anlatılacak.

Haberin Devamı

Manifestoda, belediyelerin şeffaf olması gerektiği, “E-belediyecilik çalışmalarının artırılması” konuları da yer bulacak. “Kişiye özel”, “parsel bazlı imar planları”na son verilmesi gerektiği ifade edilecek. İmar planlarının bütüncül çalışmalarla tüm çevrelerden görüş alınarak yapılması gerektiği kaydedilecek. Manifestoda hayvanların şehrin önemli bir parçası olduğu anlatılarak hayvan haklarına da yer verilecek.

Manifestoda Emine Erdoğan’ın himayesinde olan “sıfır atık” projesi de detaylı yer alacak. Geri dönüşümün önemi, doğal kaynakların korunması ve iyi işlenmesi, hava kirliliği ile mücadele konu başlıkları da bulunacak.

Sosyal medya kampanyası

AK Parti geleneksel kampanya kadar sosyal medya kampanyasına da hazırlanıyor. Yedi bölge için de sosyal medya eğitimleri tamamlanırken tüm teşkilat yöneticileri, parti üyelerinin atacağı tweet’ler, paylaşacağı mesajlar için bir genel bilgilendirme kılavuzu hazırlanacak. Sosyal medya kampanyası ve çalışması da 1 Şubat itibariyle başlayacak. Geleneksel çalışmaların yanı sıra sosyal medyadan da yoğun bir çalışma AK Parti tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

52 ilde miting planlanıyor

MYK’da miting planlaması da ele alındı. AK Parti ilk etapta da 52 ilde miting yapmayı planlıyor. Taslak miting planına göre mitingler 15-16 Şubat’ta başlayacak. Öncelikle AK Parti’nin aday gösterdiği illere öncelik verilecek Cumhur ittifakının paydaşı MHP’nin aday gösterdiği illerden bazılarına da Erdoğan’ın gitmesi bekleniyor. Erdoğan’ın gitmediği MHP’nin yapacağı mitinglere ise AK Parti üst düzey katılım sağlayacak. İttifakı anlatan özel bir şarkı yapılmasının da planlandığı öğrenildi.