İstanbul AK PARTİLİ REMZİ AYDIN, DADAŞLAR VE ERZURUMLULAR İLE BULUŞTU

AK PARTİLİ REMZİ AYDIN, DADAŞLAR VE ERZURUMLULAR İLE BULUŞTU

24.02.2014 - 11:36 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİLİ REMZİ AYDIN, DADAŞLAR VE ERZURUMLULAR İLE BULUŞTU

AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, Erzurum Dernekler Birliği tarafından, ilçenin kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen "Erzurum Kültür ve Tanıtım Günleri"ne katıldı. Remzi Aydın, Adıyaman Yöresel Hemşehri Geceleri’ne katılmayı ihmal etmedi.
Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, Yeşilpınar Yağlıdere Parkı’nda incelemelerde bulundu. Parkın açılışını Yeşilpınarlılarla birlikte yapacaklarını belirten Aydın, ardından Erzurum Dernekler Birliği tarafından, ilçenin yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Erzurum Kültür ve Tanıtım Günleri’ne katıldı. Stantları dolaşıp, vatandaşlara cağ kebabı keserek ikram eden Remzi Aydın, Erzurum’un geleneksel lezzetleri, kadayıf dolması, ispir kuru fasulyesi ve tulum peynirini de tattı. Erzurum'a özgü değerli taşların ve çeşitli giyim eşyalarının bulunduğu stantları da gezen Aydın, 50'yi aşkın Erzurum derneğinin katkılarıyla gerçekleştirilen kültür buluşmasının Eyüp’te yapılmasının da ayrıca mutluluk vereci olduğunu kaydetti.
Remzi Aydın ardından Eyüp Belediyesi ile Adıyaman Dernekleri’nin birlikte organize ettiği geceye katıldı. Adıyaman Dernek üyeleri, Eyüp Belediyesi’ne ve davetlerine katılan Remzi Aydın’a teşekkür etti.
Remzi Aydın, gecede yaptığı konuşmada, “Derneklerin bu tür etkinliklerinin gelenek, görenek ve kültürümüzü gelecek nesillere tanıtacak çok güzel organizasyonlar” olduğunu belirterek, “İnşallah biz de göreve gelirsek seçim sonrasında dernek, STK ve vakıflarımız için bu tür sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Eyüp Sultan’ın manevi ikliminde, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde Eyüp Sultanlı olma bilinciyle tüm dünya toplumlarına örnek olacak çalışmalara imza atacağız” dedi.
Gece, Adıyamanlıların geleneksel kültürünü yansıtan halk oyunları, yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.