Dünya Akar, Brüksel'de Esper ile görüşecek

Akar, Brüksel'de Esper ile görüşecek

25.06.2019 - 12:02 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Patrick Shanahan istifasının ardından ABD Savunma Bakanı Vekili olarak görevlendirilen Mark Esper ile bir araya gelecek.

Akar, Brükselde Esper ile görüşecek

Bakan Akar, yarın başlayacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek. 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantıda, Akar bir dizi önemli görüşmeler yapacak.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'ın istifasının ardından boşalan koltuğa Mark Esper getirilmişti. Edinilen bilgiye göre Akar, geçici olarak görevlendirilen Esper ile NATO'da bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede S-400 teslimatı başta olmak üzere F-35'lerde yaşanan gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Akar ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de bir görüşme yapacak.

Temmuz'da Türkiye'ye teslimatı yapılacak S-400 hava savunma sistemlerini gerekçe gösteren ABD, Türkiye'yi F-35 projesinden çıkarmanın yanı sıra bazı ambargolar uygulamakla tehdit ediyor. 6 Haziran’da Shanahan’ın Akar’a gönderdiği mektupta S-400 alım kararı nedeniyle Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı F-35 projesinden 31 Temmuz’da çıkarılacağı, ayrıca Amerika’nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulanabileceği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Bakan Akar ise buna karşılık Shanahan'a yazdığı mektupta, müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlığı yeniden vurgulamıştı.