Siyaset Akar: Her türlü tehdide karşı görev başındayız

Akar: Her türlü tehdide karşı görev başındayız

26.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “TSK, şanlı tarihi ve milletinden aldığı güç ve ilhamla bugün de her türlü hava ve arazi koşullarında muharebe edecek imkan ve kabiliyete sahip olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, kutsal vatan topraklarına, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı daima görevinin başında ve milletinin emrindedir” dedi.

Akar: Her türlü tehdide karşı görev başındayız

‘Birer kardelen gibi’
Akar, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü” dolayısıyla dün bir mesaj yayımladı. Mehmetçiğin aziz vatan toprakları için canını esirgemediği Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Akar, şehitleri minnet ve şükranla andı.
Akar, “Allahuekber Dağları’nda, birer kardelen gibi açan” şehitlerin, üstün cesaret ve feragat örneği sergileyerek yazdıkları kahramanlık destanının hafızalarda derin izler bıraktığını bildirdi. Vatan topraklarının Sarıkamış Harekâtı gibi nice kahramanlık destanları sayesinde yurt olmayı sürdüre- ceğini vurgulayan Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı tarihi ve milletinden aldığı güç ve ilhamla bugün de her türlü hava ve arazi koşullarında muharebe edecek imkan ve kabiliyete sahip olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, kutsal vatan topraklarına, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı daima görevinin başında ve milletinin emrindedir. Mazisi şan ve şereflerle dolu ordumuz yasalarla kendisine tevdi edilen bütün görevleri, asil milletimizin engin sevgisi ve sarsılmaz güveninden aldığı güçle, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Sarıkamış şehitlerini yad ettiğimiz bu özel günde, dost ve kardeş Azerbaycan halkının ‘tek millet, iki devlet’ anlayışının güzide bir örneği olarak Nargin Adası’nda zorunlu ikamete tabi tutulan Mehmetçiklerimize yaptığı kardeş yardımını da takdir hisleriyle anıyor, Azerbaycanlı kardeşlerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en derin minnet ve saygılarını sunuyoruz.”

Haberin Devamı