Siyaset Akar: Uyarılarımızı yaptık

Akar: Uyarılarımızı yaptık

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak üzere geldiği Kanada’nın Halifax kentinde ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Akar: Uyarılarımızı yaptık

İlk olarak Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan ile bir araya gelen Bakan Akar, sonrasında ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’u kabul etti. Akar, basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından AA’ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Haberin Devamı

“PKK’dan hiçbir farkı olmayan terörist YPG’nin buradaki mevcudiyetinin ve özellikle de ABD’li askerlerle beraber oturup kalkmalarının, iş birliği yapmalarının uygun olmadığını, bunun bizi son derece rahatsız ettiğini ve bu ilişkilerin bir an önce kesilmesi hususunu kendilerine tekraren dile getirdik. Bu tahrikkar ve kabul edilemez görüntülerin tekrarlanmaması konusundaki uyarılarımızı yapmak suretiyle onlardan beklentilerimizi ortaya koyduk. Terörist YPG’ye kamyonlarla, tırlarla ve uçaklarla silah ve mühimmatın verilmesinin de ittifak, müttefiklik anlayışına uygun olmadığına, olmayacağına, bunun bizler tarafından kabul edilmesinin de mümkün görülmediğine dikkatlerini çektik. Uyarılarımızı tekrarladık ve ABD’li müttefiklerimizin bu konuda gerekli tedbirleri almalarını ve bir an önce terörist PKK’dan hiçbir farkı olmayan YPG ile olan ilişkilerini kesmelerini beklediğimizi de dile getirdik.”

Haberin Devamı

‘Bu ilişkiler taktiksel’

Akar, gelen talep üzerine, bir gün önce de Savunma Komitesi üyelerinin de bulunduğu ABD’li bazı senatörlerle bir araya geldiğini hatırlatarak, masadaki en önemli konuların başında terör örgütü YPG ve ABD arasındaki ilişkilerle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı ve üyelerinin iade edilmesinin geldiğini söyledi. Görüşmede terör örgütü FETÖ’nün elebaşı ve üyelerinin bir an önce iade edilmesi gerektiğini de senatörlere hatırlattıklarını belirten Akar, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu vurguladıklarını da bildirdi.