Ekonomi Akbank, Londra’da en iyi ödüle uzandı

Akbank, Londra’da en iyi ödüle uzandı

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akbank, prestijli uluslararası yayınlardan Global Finance tarafından ‘Türkiye’nin En İyi Bankası Ödülü’ne layık görüldü.

Akbank, Londra’da  en iyi ödüle uzandı

Global Finance, bankacılık çevrelerinin yakından izlediği “World’s Best Bank Awards” değerlendirmesinde müşterilerine en iyi hizmeti sağlamak için uzmanlığı ve teknolojiyi etkin bir şekilde birleştiren ve hızla değişen dünyada başarılı bankacılık modelini uygulayabilen bankaların öne çıktığını belirtti. Akbank, Global Finance tarafından bu unvanı toplamda on üçüncü kez almış oldu.

Haberin Devamı

Washington D.C.’deki yıllık Dünya Bankası-IMF toplantılarında düzenlenen törende, ödülü Akbank adına Genel Müdür Hakan Binbaşgil Global Finance Genel Müdürü Joseph Giarraputo’dan aldı.

Sağlam finansallar

Global Finance’in Akbank’ı üst üste dördüncü kez “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçmesinin, bankacılıkta standartları sürekli yükselten nitelikli bir çabayı yansıttığını vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Çeşitli finans yayınları tarafından bu yıl dördüncü kez “Türkiye’nin En İyi Bankası” unvanını almış olduk. Ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığımız ödüller yalnızca sağlam finansal yapımızı yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda Akbank’ın marka gücü ve güvenilirliğini de ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

Başarı trendi yakaladık...

Bankacılığın geleceğini belirleyecek en önemli trendlerden bir tanesinin dijitalleşme olduğunu kaydeden Hakan Binbaşgil, şunları söyledi:

“Bu alanda çok büyük yatırımlar yaptık ve yoğun çalışmalarımızın sonucu önemli bir başarı trendi yakaladık. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3,8 milyona, mobil bankacılık müşteri sayımız ise 3,5 milyona ulaştı. Bugün bankamızdaki işlemlerin %95’i dijital kanallardan yapılıyor. Bankamız bünyesinde teknolojiye yaptığımız yatırımlara ek olarak, hem ülkemizin hem de dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle inovasyon odaklı işbirlikleri yapıyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz.”