Ekonomi Akbank yatırımcıya dijital yol açıyor...

Akbank yatırımcıya dijital yol açıyor...

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akbank Private Banking ve Yatırım Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alp Keler, Türkiye’nin ilk özel bankacılık birimi Akbank Private Banking ile Akbank Yatırım Hizmetleri’ni tek yönetim altında birleştirerek “Akbank Private Banking ve Yatırım Hizmetleri” ile, yatırımcı sayısını arttırarak ileri teknolojiye dayanan bir hizmet vermeyi amaçladığını açıkladı.

Akbank yatırımcıya dijital yol açıyor...

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Keler, oluşturdukları yeni hizmet modeliyle, özel bankacılık alanında sahip oldukları tecrübe ve birikimi tüm müşterilerine ulaştırmak istediklerini söyledi. Keler, Akbank Private Banking ve Yatırım Hizmetleri’nin bu yeni yapı ile 100 milyar TL varlığı yöneteceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ayrıcalıklı hizmet...

Yeni hizmet modeliyle Akbank müşterilerinin sermaye piyasalarındaki ürünlere erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Alp Keler, “Türkiye’nin ilk özel bankacılık birimi olan Akbank Private Banking art arda aldığı global ödüllerle, aynı zamanda Türkiye’nin en iyisi olduğunu kanıtlamış durumda. Biz, tüm müşterimizin varlığını iştiraklerimizin gücüyle profesyonel bir şekilde yönetmek için Akbank Özel Bankacılık ile Akbank Yatırım Hizmetleri’ni tek bir iş kolu altında birleştirdik” dedi.

Özel bankacılık ve uzun yıllara dayanan bilgi birikimiyle, yatırım hizmetlerini geniş yatırımcı tabanını bir araya getirdiklerini ifade eden Keler şöyle konuştu:

“Yüksek teknolojiye yaptığımız yatırımlarla oluşturduğumuz güçlü altyapının desteğiyle, bir çatı altında topladığımız her iki birimi, tüm yatırım ürünlerimizle entegre ettik. Akbank Yatırım Hizmetleri’ni, Sermaye Piyasası Kurulu’nun tebliğleri paralelinde şekillendirip yatırımcılarımıza finansal çözümler sunabilmek için iştirak şirketlerimiz olan AvivaSa, Ak Portföy, Ak Yatırım’ın gücünü yanımıza alarak kurduk. Müşterilerimize bu hizmetlere tek bir noktadan ulaşabilecekleri, dijital kanalları daha fazla kullanıp yatırımlarını rahat ve hızlı bir şekilde tamamlayabilecekleri bir hizmet modeli inşa ettik.

Haberin Devamı

Böylece, güçlü teknolojik altyapımız sayesinde yalnızca yüksek varlıklı müşterilerimize değil, varlık büyüklüğü ne olursa olsun yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerimize ayrıcalıklı bir hizmet sunuyoruz.”