Siyaset Akçay: Kesinlikle bir baskın seçim değil

Akçay: Kesinlikle bir baskın seçim değil

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, seçimin 24 Haziran’a alınması konusunda, “Kesinlikle bir baskın seçim kararı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Akçay: Kesinlikle bir baskın seçim değil

Akçay, TBMM’de gazetecilerin, sorularını yanıtladı. MHP lideri Bahçeli’nin erken seçime gidilmesinin, Türkiye’nin mevcut sorunları çerçevesinde gerekli olduğunu söylediğini anımsatan Akçay, bunun kamuoyunda da karşılık bulduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin yaptıkları değerlendirme sonrasında 24 Haziran tarihinde bir mutabakat sağlandığına işaret eden Akçay, Türkiye’nin seçim sathı mailine girdiğini söyledi. Erken seçim kararının, ülkenin iç ve dış meselelerine odaklanması ihtiyacından kaynaklandığını belirten Akçay, erken seçimin Türkiye’ye, millete hayırlar getirmesini temenni etti. Bir gazetecinin, 24 Haziran tarihi ile ilgili eleştiriler olduğunu, bu tarihin hem üniversite sınavına denk geldiği hem de İYİ Parti’nin seçime giremeyeceğinin konuşulduğunu ifade etmesi üzerine Akçay, “Bahsettiğiniz partinin seçime girip giremeyeceğini inanın ben bilemiyorum. YSK elbette bu konuda açıklama yapacaktır” dedi.

Akçay, muhalefet kulislerinde “baskın seçim” yorumları yapıldığını belirtmesi üzerine, “Seçim kararının 24 Haziran tarihinde alınmasını, kesinlikle baskın seçim kararı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Yazarlar