Adana Akdeniz'in Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamul İhracatında Artış

Akdeniz'in Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamul İhracatında Artış

12.01.2018 - 11:06 | Son Güncellenme:

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Yamanyılmaz: "Birlik olarak 2017 yılında 2016'ya kıyasla yüzde 15'lik artış göstererek yaklaşık 324 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik"

Akdenizin Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamul İhracatında Artış

ADANA (AA) - Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, ihracat miktarının geçen yıl, 2016'ya göre yüzde 15 artarak yaklaşık 324 milyon dolara çıktığını belirtti.

Haberin Devamı

Yamanyılmaz, yazılı açıklamasında, geçen yıl en fazla kanatlı eti, yumurta ve taze balık ihracatı yaptıklarını kaydetti.

En fazla ihracatın Irak, Suriye ve Lübnan'a yapıldığını vurgulayan Yamanyılmaz, "Birlik olarak 2017 yılında 2016'ya kıyasla yüzde 15'lik artış göstererek yaklaşık 324 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Yamanyılmaz, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü için alternatif pazarlar arayışına girdiklerini, bu kapsamda Suudi Arabistan, Nijerya, Almanya ile İsrail'de fuar ve tanıtım etkinliklerine katıldıklarını, bu yıl da fuar ve ticaret heyeti organizasyonlarının devam edeceğini belirtti.

Yamanyılmaz, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin hem bölge hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeler ürettiğini kaydetti.