Cilt Bakımı Akne ve sivilcelere evimizden savaş açıyoruz

Akne ve sivilcelere evimizden savaş açıyoruz

19.01.2018 - 09:48 | Son Güncellenme:

Akne ve sivilce her yaş grubunda yaygın olan ve sinir bozan cilt problemleridir. Sivilce ve akne olan bölgede bakteri artışı olur ve her dokunmanızda bakteriler cildinizin farklı alanlarına dağılır.

Akne ve sivilcelere evimizden savaş açıyoruz

İşte akne ve sivilcelere savaş açabileceğiniz o pratik çözüm önerileri

Haberin Devamı

İlk adım az önce de belirttiğimiz gibi akne ya da sivilce olan bölgeyle fazla temas etmemek ve hatta mümkün olduğunca yıkayarak temiz tutmak olmalıdır.

Haftada 2 kez yapılacak peelingle cilt yenilenmesi için uyarma başlamalı bunun yanı sıra antiseptik temizleyicilerle desteklenerek akne ya da sivilce dokusu üzerindeki bakterilerin üremesi engellenmelidir. Aksi takdirde yeni oluşumlar kaçınılmaz olacaktır.

Sivilceli ve akneli bir cilde sahipseniz çay ağacı yağlı sabunlar kullanarak hem oluşabilecek izlerden kurtulabilirsiniz hem de antiseptik özelliği sayesinde temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Eğer halen geçmeyen sivilceleriniz varsa doktorunuza danışarak cilt tipinize uygun olan bu yöntemleri deneyebilirsiniz:

Haberin Devamı

Asprinle tedavi

Asprin hemen hemen herkesin evinde bulunan, iltihap önleyici bir ilaçtır. Fiyatı da ucuz olduğu için her bütçeye hitap etmektedir.
Cam bir kaseye asprin koyun ve dövmeye başlayın, ufalanan asprinin üzerine çeyrek su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyin ve karışımın homojen karışmasını bekleyin.
Karıştığında biraz kuruyacaktır, kulak pamuğu ya da yuvarlak pamuk yardımıyla batırıp alacağınız karışımı akne ya da sivilcenin üzerine sürün.
Yaklaşık olarak yarım saat sonra ıslak bir bez ya da taze bir pamuğu ıslatarak yüzünüzü temizleyin.

Balkonunuza Aloe Vera ekin

Aloe vera bitkisi yanıklara ve cilde oldukça faydalıdır. Bunun dışında kızarmış, iltihaplı sivilce ve aknelerle savaşmanızda en büyük yardımcınız olacaktır.
Balkon ya da bahçenize ekebileceğiniz ve evinizde de kolayca bakımını yapabileceğiniz aloe vera bitkisi, yağlı ciltlerde kullanıldığında cildin yağ dengesini korumaya yardımcıdır.

Havuzdan kaçmayın

Havuz içerisinde bulunan klor cildi kurutucu etkiye sahiptir ve böylece sivilceleriniz kurumaya başlar ve zaman içinde söner. Fakat, havuza girmeden cildinizin kalan bölgelerini ve saçınızı nemlendirmeyi unutmamalısınız ki vücudunuzun diğer bölümlerinde gereksiz kurumalar başlamasın.

Yazarlar