Siyaset Akşener: 'Kesin bir dille açıklanmalı'

Akşener: 'Kesin bir dille açıklanmalı'

20.11.2018 - 13:07 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriyeli mültecilere Türk vatandaşı olamayacaklarının kesin bir dille açıklanmasını  isteyerek, "Bu, bir bölümünün geri dönmesini sağlayacağı gibi vatandaşlık  hayaliyle sınırımıza dayanan yeni göçlerin de önünü kesecektir" dedi.

Akşener: Kesin bir dille açıklanmalı

Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Doğu Akdeniz'de yeni bir oyunun tezgahlandığını ifade eden Akşener, "Bugünlerde, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz ve petrol rezervleri üzerinden Kıbrıs'ta yeni tezgahlara niyetlenen emperyalistlere ve içerdeki iş birlikçilerine sesleniyorum; gerekirse Ayşe yeniden tatile çıkacak; Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak." diye konuştu.

Akşener, iktidara geldiklerinde Suriyeli mültecileri geri göndereceklerini belirtti. Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesine önerilerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şunları söyledi:

"Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın. Kaç sene kalırlarsa kalsınlar, Türk vatandaşı olamayacaklarını kesin bir dille açıklayın. Bu, bir bölümünün geri dönmesini sağlayacağı gibi vatandaşlık hayaliyle sınırımıza dayanan yeni göçlerin de önünü kesecektir."

Haberin Devamı

'SURİYELİLER YERLİ ÜRÜN SATSIN'

Sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak ürünlerin satışına engel olunarak yerli ürünlerin satılmasının sağlanması gerektiğin vurgulayan Akşener, göçmenler için geçici vergi mükellefiyet kanunu çıkarılması gerektiğini dile getirdi.