Ege Alaçatı’da karnaval havası

Alaçatı’da karnaval havası

08.04.2018 - 02:37 | Son Güncellenme:

9’uncu Alaçatı Ot Festivali’nin ikinci günü ot temasının öne çıktığı renkli kortej yürüyüşüyle devam etti. Başkan Muhittin Dalgıç, “Otlarla, oyunlarla, müzikle beraber yürüdük. Çok güzel bir festivalin başlangıcı oldu” dedi

Alaçatı’da karnaval havası

Dokuzuncu Alaçatı Ot Festivali’nin ikinci gününde, Alaçatı sokakları hareketlenirken, saat 13.00’te başlayan festival yürüyüşüyle katılımcılar eğlendi. Rengarenk giysileriyle kadınlar ve yöresel kıyafetli erkekler, özel giysili ve ilginç gözlükleriyle ‘Salı Bisikletlileri’, ot temasının öne çıkarıldığı kortej yürüyüşünde yerlerini aldı. Yürüyüşün ardından Çeşme Başkanı Muhittin Dalgıç, eşi Semra Dalgıç ve Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia ile birlikle Alaçatı sokaklarındaki stantları gezdi. Başkan Dalgıç, “Festivalin bugün kortej yürüyüşüyle ikinci gününe girdik. Bize göre harika bir kortej oldu. Korteje katılan herkes, karnaval havası gibi olması için hazırlıklarını yapmışlardı. Otlarla, oyunlarla, müzikle beraber yürüdük. İnanıyorum ki, çok güzel bir festivalin başlangıcı olmuş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Esnaf da mutlu, vatandaşta

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia da festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, “Alaçatı, bölgenin en güzel yerlerinden birisi. Başkan Dalgıç’ın düzenlemiş olduğu gastronomi ve ot festivali oldukça muhteşem. Festivalin gerçekleşmesini sağlayan başkan ve bütün ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Alaçatı Ot Festivali kortejine geçen yıl da katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise festivale bu yıl da büyük istekle katıldığını söyledi. Mutlu, “Esnaf teşkilatının başkanı olarak ‘Ot Festivali’nde bulunmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. 3 gün sürecek festival boyunca esnafın bir yıl boyunca beklediği ve çok büyük ticari alışveriş yaptığı, ekonomik açıdan güçlendiği, hem tanıtım amacıyla hem de ekonomik boyutuyla baktığınız zaman, sadece Alaçatı’da değil, Çeşme’deki 1800’e yakın esnafımızı birebir yakından ilgilendiren bir festival. Biz de esnaf boyutuyla baktığımız zaman, hem kentimizin tanıtımı açısından hem insanların mutluluğu açısından bizler de mutlu oluyoruz. İnsanlarımızın, tezgahına ne koyarsa sattığı, akşam evine keyifle gittiği, insanlarımızın mutlu olduğu bir festival” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alavya’nın ruhu tasarıma yansıdı

Alavya Otel, alaçatı Ot festivali’ne özel ünlü modacı Özlem Süer’le işbirliği yaptı. Süer, İçinde ısırgan, arapsaçı, ebe gümeci, dağ kekiği, enginar, kuzu kulağı, gelincik otu ve kaz ayağı bulunan özel bir elbise tasarladı. Elbise, Alavya’nın MITU Restoran girişinde festival boyunca sergilenecek. Alavya’nın ruhundan çok etkilendiğini belirten Süer, “Sonsuz ilham kaynaklarımdan biri oldu her zaman Alavya” dedi.