Siyaset Albayrak, Akşener’e milyonluk dava açtı

Albayrak, Akşener’e milyonluk dava açtı

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kendisinin Anadolu Ajansı’na (AA) seçim sonuçları için talimat verdiğini iddia eden İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e 1 milyon liralık tazminat davası açacağını duyurdu.

Albayrak, Akşener’e milyonluk dava açtı

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Akşener’i iddiasını ispatlamaya davet eden Bakan Albayrak şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Millette aradığı karşılığı bulamayanların, bir kez daha iftiralara sarılmalarını üzüntüyle izliyoruz. Siyaseten yok oluşlarına çare bulmak, bir kez olsun sayın Cumhurbaşkanımızca muhatap alınabilmek için artık iftiranın, saçmalamanın ötesine geçmişlerdir. Acıyoruz. Müfteriyi iddiasını ispatlamak için adaletin önüne davet ediyorum. Bu aşağılık iftirasına yarın 1 milyon TL’lik tazminat davası açıyorum.”

Akşener, davaya konu olan tweetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, damadı Albayrak’ı kastederek, “Damadınız AA’ya seçim akşamı ‘21.30 itibariyle bizi yüzde 52 olarak ilan edeceksin’ dedi mi, demedi mi?” diye sormuştu.

Bozdağ’dan ret

Anadolu Ajansı’nın (AA) 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde manipülasyon yapacağı yönündeki iddialara Ak Parti cephesinden de sert tepki geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AA’nın Türkiye’nin yüz akı bir kurum olduğunu belirterek, “AA, hiçbir sonucu manipüle etmez. İftira ediyorlar ve yargıda bu iftiralarının hesabını verecekler” dedi.