Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

20.11.2018 - 10:19 | Son Güncellenme:

ALES/3 soru ve cevapları yayınlandı. Binlerce adayın ter döktüğü zorlu sınavın sonuç tarihi de belli oldu. Peki bu yıl 3. kez düzenlenen 18 Kasım ALES sınavının soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte bu sorunun cevabı ve ALES/3 soru ve cevapları...

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak

ALES/3 sınav soru ve cevapları yayımlandı. 18 Kasım'da gerçekleştirilen ALES sınavının ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt arıyordu. ALES sıınav soru ve cevapları az önce ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.

Haberin Devamı

2018-ALES/3 (Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

18 Kasım 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 20 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2018-ALES/3(Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Haberin Devamı

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-ALES/3 Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Testi: 19. ve 43. Sorular

Sözel Testi: Bulunmamaktadır

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ALES/3 sonuçları 20 Aralık'ta ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç sayfasından elektronik ortamda görüntüleyecek.