Gündem ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı? ALES/3 sonuçları bekleniyor...

ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı? ALES/3 sonuçları bekleniyor...

18.11.2018 - 12:32 | Son Güncellenme:

ALES/3 sınavı 18 Kasım'da gerçekleştirildi. Sınava katılan öğrencilerin gözü ALES sınav soru ve cevaplarında. Peki ALES sınav soru ve cevapları yayınlandı mı ve ALES/3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı ALES/3 sonuçları bekleniyor...

ALES/3 için adaylar ter döktü. ÖSYM'nin düzenlediği ALES sınavı dün saat 10:00'da başladı, adaylara sınava geç kalmama uyarısı da yapılmıştı. ALES/3 soru ve cevaplarının yayınlanacağı tarih merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ALES/3 sonuçları 20 Aralık'ta ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç sayfasından elektronik ortamda görüntüleyecek.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Danıştay 8. Dairesi, 2017 yılında ALES'in içeriğine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler sonrasında, 2017 öncesinde yapılan ALES sınavlarının 5 yıl boyunca geçerli olacağına dair geçici madde hükmü hakkında yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi.

ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

Haberin Devamı

> yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

> ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

> yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

lgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.