Teknoloji AliBaba'nın Kurucusu Jack Ma: Bitcoin büyük bir balon

AliBaba'nın Kurucusu Jack Ma: Bitcoin büyük bir balon

18.05.2018 - 18:44 | Son Güncellenme:

Jack Ma, Blokchain'e meraklı olmasına rağmen bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alibaba başkanı ve Çin'in en zengin adamı olarak kabul edilen Jack Ma, Bitcoin'in bir balon olduğunu söyledi.

AliBabanın Kurucusu Jack Ma: Bitcoin büyük bir balon

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Alibaba Group'un kurucusu, Jack Ma, Bitcoin’in bir balon olduğunu söyledi. Ma, Blockchain teknolojisi konusunda ise pozitif kaldı. Blockchain'in bir balon olmadığını, ancak blok satan ve satan tüm insanlar için endişe duyduğunu söyledi.

Ma'ya göre Blockchain büyük bir altın madeni değil, ancak veri, gizlilik ve güvenlik sorunlarını çözmek için bir adım. Blockchain'in gerçek değeri, para kazanmamak için garantiler sağlama yeteneği.

Trilyonlarca işlem gerçekleştiren Ma, güvenlik ve gizlilik sorunlarını çözebileceğini öğrendiğinde, Blockchain'in önemini kabul ettiğini söyledi. Alibaba teknolojide bu konuyu araştırmaya başladı ve en büyük Blockchain patent sahibi oldu.

Kasım ayında Bitcoin sorulduğunda Ma, bununla fazla ilgilenmediğini söylemişti. 2017 yılının Aralık ayında, Bitcoin'in fiyatı 15.000 dolar iken, çoğu insan Bitcoin'in bir balon olduğunu söylüyordu. Ma o zamanlar, bunun bir balon olup olmadığını bilmediğini söylemişti.

Yazarlar