Siyaset Aliya İzzetbegoviç Meclis’te anıldı

Aliya İzzetbegoviç Meclis’te anıldı

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, dün TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Aliya İzzetbegoviç Meclis’te anıldı

Aydın, demokrasi ve idari yapılanmanın yapıtaşı konumunda olan, vatandaşın köyünde, mahallesinde hem komşusu hem de hizmetkarı olan muhtarların, “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutladığını belirtti. Aydın, milletin devletiyle arasındaki köprü olma vazifesini, her türlü cefayı, çileyi, göğüsleyen mahalle muhtarlarının her daim devletin başının tacı olacağını ifade etti. “Biz de zalimlerden olursak zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz, kitaba uyacağız” sözlerinin sahibi Aliya İzzetbegoviç’in ölümünden 14 yıl geçtiğini anımsatan Aydın, şunları kaydetti:
“100 yılın mücahitlerinden Aliya İzzetbegoviç 19 Ekim 2003 yılında Hak’ka yürümüştür. Aliya İzzetbegoviç Bosna Hersek’in bağımsızlığı için verdiği mücadeleyle başta ülkesi olmak üzere tüm İslam âlemine adını altın harflerle yazdırmıştır. Ülkesinin ve milletinin bağımsızlığı için savaş alanında siperlerden diplomasi masasına her alanda en önde yer alan bu büyük lideri ve şahsında Bosna şehitlerini milletimiz adına rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İzzetbegoviç’i ölümünün 14’üncü yılı münasebetiyle birer konuşma yaptı.

Genel Kurul’da konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “İzzetbegoviç Bosna Hersek’in bağımsızlığı için verdiği mücadeleyle başta ülkesi olmak üzere tüm İslam âlemine adını altın harflerle yazdırmıştır” dedi

Haberin Devamı