Bursa Alman Turist Sayısında Yüzde 60 Artış Beklentisi

Alman Turist Sayısında Yüzde 60 Artış Beklentisi

08.03.2018 - 12:11 | Son Güncellenme:

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Erdem: "Bu sene Almanya'dan gelecek turist sayısında 2016-2017'ye göre yüzde 60, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden de yüzde 15-20 artış bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar bunu gösteriyor" "Avrupa ülkelerinde Türkiye'deki kalite ve fiyatları bulamazsınız ama algı operasyonları 2-3 yıldan beri turistlerin Türkiye'den kopmasına ve gelmemesine neden olmuştu. Bu algıyı biz bozacağız"

Alman Turist Sayısında Yüzde 60 Artış Beklentisi

BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, turizmde rezervasyonların iyi gittiğini belirterek, "Bu sene Almanya'dan gelecek turist sayısında 2016-2017'ye göre yüzde 60, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden de yüzde 15-20 artış bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar bunu gösteriyor." dedi.

Haberin Devamı

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olağan genel kurulun ardından göreve gelen TÜRSAB'ın yeni yönetimi olarak Türkiye'de turizmi hareketlendirmek adına zaman kaybetmeden yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Turizm sektöründe yaşanan sorunları çok iyi bildiklerini ve bunların çözüme kavuşturulması için gereken adımları atacaklarını dile getiren Erdem, daha fazla yabancı turisti Türkiye'ye çekmek istediklerini ifade etti.

Erdem, AB ülkeleri vatandaşlarının Türkiye'ye yönelik negatif algı operasyonundan sonra kendi ülkeleri içinde tatile gitmeye başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin hem ucuz olması hem en kaliteli hizmeti vermesi hem de otellerimizin çok yeni olmasının yanı sıra bir de çok mükemmel damak kültürü, mutfak zenginliği var. Bu onlarda yok. Dolayısıyla aradıkları her şey Türkiye'de var. Aynı zamanda medeniyetler bakımından da tarihi ören yerlerimiz bakımından da açık hava müzesi gibi Türkiye. Onların arayıp da bulamadığı yer. Yapacağımız çalışmalarla bu ülkelerden turistleri rahat getirebiliriz." dedi.

Haberin Devamı

Turizmde bu yıl hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Erdem, "Bu sene Almanya'dan gelecek turist sayısında 2016-2017'ye göre yüzde 60, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden de yüzde 15-20 artış bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar bunu gösteriyor. Geliştireceğimiz projelerle özellikle yurt dışından turist getiren acentelerimize sağlayacağımız destek ve teşvikle bu potansiyeli daha da artıracağız." diye konuştu.

- "Avrupa ülkelerinde Türkiye'deki kalite ve fiyatları bulamazsınız"

Geçmişte Türkiye'ye gelen yabancı turistlerde yeniden buraya gelme arzusu olduğunu söyleyen Erdem, şunları kaydetti:

"Bu da ürünün kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Bir de fiyatlar çok ekonomik. Avrupa ülkelerinde Türkiye'deki kalite ve fiyatları bulamazsınız ama algı operasyonları 2-3 yıldan beri turistlerin Türkiye'den kopmasına ve gelmemesine neden olmuştu. Bu algıyı biz bozacağız. Ülkemize daha fazla gelmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl Ortadoğu ülkelerinden 1 milyon 200 bin civarından turist gelmişti. Bu yıl rakamın daha da yukarı çıkmasını bekliyoruz."

Haberin Devamı

Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn'den oluşan Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinin nüfuslarının çok az olduğunu ve vatandaşlarının dünyanın her bölgesine seyahat edebildiğini anlatan Erdem, özellikle yaz aylarında sıcak nedeniyle bu ülkelerde yaşamanın zorluğunun Türkiye'yi avantajlı kıldığına işaret etti.

Bu ülkelerin vatandaşlarının doğal güzellikleri olan ülkeleri seçtiğini belirten Erdem, "Türkiye de onlar için biçilmiş kaftan. Özellikle Güney Marmara ve Karadeniz'in yaylaları onların arayıp da bulamadığı yerler. Hem bizim damak kültürümüz onlara uygun hem kültürel yakınlığımız var. Aynı zamanda insanlarımızın onlara olan yakın ilgisi, doğal güzelliklerle bir araya gelince tamamlanan bir destinasyon haline geliyor." dedi.