Genel Sağlık Aloe vera ile korunun

Aloe vera ile korunun

18.06.2013 - 12:18 | Son Güncellenme:

Dr. Ömer Coşkun, yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan aloe vera bitkisinin, cilt kanserine karşı koruyucu bir özelliğinin olduğunu söyledi.

Aloe vera ile korunun

Gün geçtikçe daha sık görülen bir hastalık olan cilt kanserinin en önemli nedeninin, bilinçsiz güneşlenme olduğunu söyleyen Dr. Coşkun, aloe veranın vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliğinin güçlü olduğunu belirterek, “Eskiden beri yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan aloe vera bitkisi, acıyı ve şişmeyi azaltmada etkilidir. Deri ülserleri, egzama ve sedef hastalıkları gibi cilt hastalıklarında da bitkisel tedavi olarak kullanılır. Aloe vera bitkisi ülkemizde sarısabır otu olarak da bilinir. Bu bitkinin cilt kanserine karşı koruyucu özelliği vardır” dedi.

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte bronzlaşma mevsiminin de geldiğini ifade eden Dr. Ömer Coşkun, zararlı ışınların cilt kanserine davetiye çıkarttığını kaydederek, “Cilt kanserlerinden en tehlikelisi malin melanomdur. Almanız gereken en önemli önlemler, korunmasız güneşe çıkmamak ve sağlıklı beslenmeye özen göstermektir. Özellikle beta karatenden zengin gıdalar olan havuç, domates ve koyu yeşil sebzeleri bol tüketin” şeklinde konuştu.

Vücuttaki bazı noktaların cilt kanserlerine yakalanma konusunda diğer bölgelere göre daha çok risk taşıdığını aktaran Coşkun, “Burun, daha fazla güneşe maruz kaldığı için cilt kanserlerinin önemli bölümü burunda başlar. Göğüs, boyun, sırt ve omuzlar güneşin en fazla etkilediği yerler olduğu için cilt kanserlerinin önemli bir bölümü bu noktalarda ortaya çıkıyor. Saç ayrım noktası ve kulak arkası; güneşin zararlı ışınlarının en çok etkilediği bu bölgeleri de korumayı unutmayın. Şapkasız güneşe çıkmayın” diye konuştu.

Yazarlar