Gündem Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek ve Cumhuriyet altını kaç lira? İşte güncel altın fiyatları!

Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek ve Cumhuriyet altını kaç lira? İşte güncel altın fiyatları!

16.01.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:

Altın fiyatları ne kadar, çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar sorularının cevaplarını arayan vatandaşlarımız için güncel altın fiyatlarını derlerdik. İşte güncel altın fiyatları ve altın fiyatları ile ilgili tüm detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu Çeyrek ve Cumhuriyet altını kaç lira İşte güncel altın fiyatları

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 1.100 lirayı aştı. 16 Ocak 2018 itibari ile güne yükselişle başlayan altın 165 lira ile zirveye çok yaklaştı. İşte altın fiyatlarında son durum...

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 165 lira ile tarihi zirvesinin hemen altında işlem görüyor.

Dün artan jeopolitik riskler ve yükseliş eğilimindeki dolar kuruna bağlı olarak yüzde 1,5 değer kazanan gram altın, günü 163,7 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından 165 lira ile 29 Kasım 2017'de gördüğü 165,5 lira zirvesinin hemen altında dengelendi. Saat 10.10 itibarıyla Kapalıçarşı'da çeyrek altın 270 lira, Cumhuriyet altını da 1.103 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.340 dolar seviyesinde dengelendi.

AA Finans Analisti İslam Memiş, jeopolitik risklerin altın fiyatlarında yükselişe neden olduğunu belirterek, ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerinden oluşan bir ordu kurma düşüncesinin bölgede tansiyonun artmasına neden olduğunu, konuya ilişkin ABD ve Türk yetkililer tarafından yapılacak açıklamaların takip edileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Memiş, dolar endeksindeki değer kayıplarının devam ettiğini, bu gelişmelerin altın fiyatlarını desteklediğini kaydetti. Altın fiyatlarında belirsizliğin devam ettiğini ve yükselişlerin kalıcı olmasını beklemediklerini ifade eden Memiş, "Bu hafta altının ons fiyatının 1.300-1.350 dolar aralığında dalgalı bir seyir izleyeceğini, gram altında ise 160 liranın destek, 165,5 liranın direnç konumunda olduğunu düşünüyoruz." dedi.

ALTIN VE DOLATIN ARDINDAN EN ÇOK GAYRİMENKUL KAZANDIRDI

SON on yılda İstanbulda fiyatı ortalama yüzde 174 artan gayrimenkul, yatırımcısına borsa ve eurodan daha fazla gelir getirirken, altın ve euronun ardından en çok kazandıran üçüncü yatırım aracı oldu.

Medya takip kurumu Ajans Press, İstanbulun konut fiyatları araştırmasını ve medya başlıklarını araştırdı. Ajans Pressin RE/Max Türkiyenin araştırmasının yanı sıra medyadan elde ettiği bilgilere göre, İstanbulda gayrimenkul yatırımcısı gelirlerini katladı. Yatırımcısına ortalama yüzde 110 getiri sağlayan borsa ve yüzde 163 değerlenen euroyu geride bırakan gayrimenkul, yatırımcına önemli ölçüde kazanç sağladı.

Haberin Devamı

MEDYADA EN ÇOK GAYRİ MENKUL HABERİ YAPILDI

Gayrimenkul başlığı altında, geçtiğimiz yıl medyaya 63 bin 923 haber yansırken, konut fiyatlarıyla alakalı çıkan haber sayısı 13 bin 322 oldu. Özellikle son bir haftada içerisinde konut fiyatlarıyla alakalı haber çıkışları artışa geçerken, Kanal İstanbul projesinin geçtiği güzergahlardaki konutların, mevcut değerlerini katlayarak, yüzde 50 oranında artacağı başlığı, medyada öne çıkan haberler arasında yer aldı.

İSTANBUL'UN BAZI İLÇELERİ DOLARA FARK ATTI

ITS Medyanın RE/Max Türkiyenin araştırmasından derlediği bilgilere göre, gayrimenkul fiyatları İstanbul genelinde olmasa da bazı ilçeler bazında dolara fark attı. Son on yılda dolar yüzde 226 artış kaydederken, Kadıköyde metrekare fiyatları yüzde 291, Beşiktaşta yüzde 288, Bakırköyde yüzde 272, Sarıyerde yüzde 259, Zeytinburnunda yüzde 241 yükselerek dolar artışını geride bıraktı. Ortalamanın üzerinde artış göstererek listeye adını yazdıran diğer ilçeler arasında, yüzde 222 ile Bağcılar, yüzde 212 ile Maltepe, yüzde 204 ile Kartal ve yüzde 180 oranla Ümraniye yer aldı.

Haberin Devamı