Gündem Altın Küre ödüllü besteci hayatını kaybetti

Altın Küre ödüllü besteci hayatını kaybetti

12.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altın Küre Ödüllü, Oscar, BAFTA ve Grammy adaylığı bulunan, film müziklerindeki yaratıcı çalışmalarıyla neslinin parlayan yıldızına dönüşen İzlandalı besteci Johann Johannsson, 48 yaşında hayatını kaybetti

Altın Küre ödüllü besteci hayatını kaybetti

‘Her Şeyin Teorisi’nin (The Theory of Everything, 2014) film müziğiyle Altın Küre Ödülü kazanan besteci Johann Johannsson, önceki gün 48 yaşında hayatını kaybetti. Neslinin en parlak bestecilerinden biri olarak görülen İzlandalı Johannsson’un Berlin’de hayatını kaybettiği açıklanırken ölüm nedenine dair bir bilgi henüz paylaşılmadı. Johannsson’ın hayatını kaybetmesi, sinema ve müzik dünyasında büyük bir kayıp olarak üzüntüyle karşılandı.

Haberin Devamı

Bestecinin hayatını kaybettiğini temsilciliğini üstlenen Redbird Music Management, sosyal medyadan yaptığı “Sevgili arkadaşımız Johann’ın aramızdan ayrılığını derin bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Tanışma ve çalışma şansı edindiğimiz en yetenekli ve parlak insanlardan birini kaybettik. Müziği bize ilham vermeyi sürdürecek” açıklamasıyla duyurdu.

Altın Küre ödüllü besteci hayatını kaybetti

Yepyeni bir yaklaşım

Johannsson, Denis Villenueve’ün yönettiği ‘Sicario’ ve ‘Geliş’e (Arrival) bestelediği müziklerle de büyük takdir toplamıştı. Elektronik müzikle klasik orkestrasyonları bir araya getiren Johannsson, ‘Sicario’ya bestelediği müzikle hem Oscar’a hem de BAFTA Ödülleri’ne aday oldu. ‘Geliş’teki çalışması da Altın Küre, BAFTA ve Grammy adaylığı kazandı. Johannsson’un aralarında Darren Aronofsky’nin ‘Anne!’sinin de olduğu filmlerdeki besteleri, onu sinema dünyasının en yetenekli, modern ve özgün bestecilerinden biri olarak kabul ettirdi. Johannsson’un klasik çizgideki bestecilere kıyasla çok daha avant-garde çizgide bulunan besteleri yakın dönem film müziği anlayışına yepyeni bir yaklaşım olarak yorumlanıyor.

Haberin Devamı

Johannsson, müzik kariyerine 1990’larda İzlandalı rock gruplarında gitarist olarak başladı. 2002 yılında müzik çevrelerinde büyük övgü toplayan ilk solo albümü ‘Englabörn’ü yayınlayan Johannsson, tiyatro ve televizyon için de besteler yaptı. 8 solo albüme imza atan Johannsson, 2016 çıkışlı son solo albümünü saygın Deutsche Grammophon’dan çıkardı.