Ekonomi Altın slogan: çeyrek getir, çeyrek götür

Altın slogan: çeyrek getir, çeyrek götür

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine’nin ihraç edeceği altın tahvillerinin istenildiği zaman tekrar altına dönüştürüleceğini belirterek, “Bizim sloganımız da çeyrek getir, çeyrek götür” dedi.

Altın slogan:  çeyrek getir,  çeyrek götür

Şimşek, Bloomberg HT - Habertürk ortak yayınında Hazine’nin ihraç edeceği altın tahviline ilişkin soru üzerine, vatandaşların evinde, yastık altında, kasasında tuttuğu altınını Ziraat Bankası’na götüreceğini kaydederek, burada eksperin altının ayarını değerlendireceğini, ağırlığını ölçeceğini, bunun karşılığında sertifika, tahvil vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Merkez’de daha güçlü rezerv

Şimşek, bu tahvilin istenildiği zaman tekrar altına dönüştürüleceğine dikkati çekerek, “Bizim sloganımız da çeyrek getir, çeyrek götür” dedi. Bu tahvilin vade boyunca vatandaşa altın cinsinden bir getiri sağlayacağını dile getiren Şimşek, “Sadece getiri kısmını TL ile vatandaşın hesabına yapacağız ama vade sonunda biz tekrar altını iade edeceğiz. Çok net olarak vatandaşımız karlı bu işte” şeklinde konuştu. Hazine’nin bir borçlanma sıkıntısının olmadığını vurgulayan Şimşek, “Bunu niye yapıyoruz? Çok net olarak biliyoruz ki Türkiye’de bazı tahminlere göre 100 milyar doları bile bulan bir altın stoku var, bu atıl duruyor, yastık altında.

Diyoruz ki ‘getirin bunu sisteme koyun, ekonomi kazansın.’ Altını da ekonomiye kazandırmak, atıl olmaktan çıkarmak, sistemde kaynakları ve kaynak çeşitliliğini artırmak için biz bir maliyete katlanacağız Hazine olarak” dedi. Şimşek, faize duyarlı vatandaşlar için altına dayalı kira sertifikası seçeneğinin de bulunduğunu belirterek, bu kaynakların finansal sisteme girmesiyle altın rezervinin artacağını, Merkez Bankasının da bu anlamda daha güçlü bir rezerv yapısına kavuşacağını bildirdi.

Haberin Devamı