Kütahya Altıntaş'ta Şiddetli Yağış Sele Neden Oldu

Altıntaş'ta Şiddetli Yağış Sele Neden Oldu

26.05.2018 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Altıntaşta Şiddetli Yağış Sele Neden Oldu

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, yarım saat etkili olan şiddetli yağmur ve dolu yağışı sele dönüşünce bazı mahallelerde su baskınları yaşandı, caddeler sel sularının taşıdığı toprak ve taşla kaplandı.
İlçede aşırı yağış nedeniyle yollarda bozulma meydana gelirken, bazı mahallelerde evlerin alt katlarını ve işyerlerini su bastı. Belediye ekipleri su basan evler ve iş yerleri için seferber olurken, tarım arazilerininde aşırı yağıştan zarar gördüğü bildirildi. ilçede hasar tespit çalışmaları yapıldığı öğrenildi.
Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, yaptığı açıklamada, ’’İlçemizde böyle bir şey bugüne kadar görülmedi. Kanallar suyu almadı. Ana caddeler tamamen çakıl kum doldu. İlçemizde 30 evin alt katlarını su bastı. İlçemize yaklaşık bir saat elektrik veremedik. Belediye ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Vidanjörle su tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok. Köylerimizden şuana kadar aldığımız olumsuz bir haber yok. Sadece tarım arazilerimizde zararımız büyük. Rabbim daha beterinden korusun’’ ifadelerini kullandı. (YD-EFE)