Ekonomi Altyapıya Çin’den finans köprüsü

Altyapıya Çin’den finans köprüsü

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen finans ve bankacılık devlerinden Bank of China’nın (BOC) Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını belirterek, “BOC, Türkiye’de altyapı projelerinin finansmanını sağlayarak köprü görevi görmek istiyor” dedi.

Altyapıya Çin’den finans köprüsü

İpek Yolu etkisi

Ruojie Li, Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminin Türkiye’ye yatırım kararı almalarında en önemli etken olduğunu belirterek, İpek Yolu’nun tekrar canlandırılmasını hedefleyen söz konusu girişimin önemli bir parçasının Türkiye olduğuna dikkati çekti. Ruojie Li, şöyle devam etti:

“Çin, Bir Kuşak, Bir Yol girişiminin bir parçası olan ülkelerdeki enerji, telekomünikasyon, demiryolu ve liman gibi altyapı yatırımlarını finanse etmek istiyor. BOC söz konusu girişimdeki en büyük finansman sağlayıcı durumunda. BOC Türkiye’deki altyapı projelerini finanse ederek köprü görevi görmek istiyor. Çinli şirketler bu projelere yatırımcı veya yüklenici olarak katılacaktır ve bankamız bu projelerde finansman ortağı olacak. BOC’nin Türkiye’deki faaliyetleri iki ülke arasındaki ticaret hacmini, özellikle de Türkiye’den Çin’e olan ihracatı artıracak. 53 ülke ve bölgedeki bankacılık altyapısıyla BOC, Türk iş insanlarının dünyadaki işlerini büyütmeleri için hizmet verecek.”

Satın alma sinyali

Türkiye’de sıfırdan bir banka kurarak faaliyet göstermeyi tercih ettiklerini ifade eden Li, bankanın kredi risk yönetimi kuralları çerçevesinde Türkiye’deki kredi portföyünü hızlı ve sağlıklı bir şekilde artırmak için agresif bir plana sahip olduklarını söyledi. Li, doğru birleşme ve devralmalar yoluyla Türkiye’deki varlıklarını artırma seçeneğinden vazgeçmeyeceklerini de belirtti.

Haberin Devamı