Siyaset ‘Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak’

‘Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak’

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı bir şekilde tutmak, 81 milyonun kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini daim kılmaktır” dedi.

‘Amacımız 15 Temmuz  ruhunu canlı tutmak’

FETÖ’nün darbe girişiminin 2. yılında, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Programa TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara Valisi Ercan Topaca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve Ankara Müftü Vekili Ali Tümer tarafından edilen duanın ardından şehit kabirlerini tek tek ziyaret eden Yıldırım, şehit aileleriyle de bir araya geldi. Yıldırım, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, darbe gecesi Ankara’da şehadete ulaşan vatandaşların kabirlerine gelerek dua ettiklerini ve şehit yakınlarıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Çeşitli kurumların 15 Temmuz’un anısını yaşatmak çeşitli programlar yapacaklarına işaret eden Yıldırım, “Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı bir şekilde tutmak, 81 milyonun kardeşliğini, birliğini, beraberliğini daim kılmaktır. Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor. Ve buna benzer alçak hiçbir olayı bu milletin bir daha yaşamamasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Açıklamasının ardından Karşıyaka Polis Şehitliği’ne geçen Yıldırım, burada okunan Kur’an-ı Kerimi dinledi ve kabirlere karanfil bıraktı.