Ekonomi AmCham Türkiye 4 hedefe odaklandı

AmCham Türkiye 4 hedefe odaklandı

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ABFT) Başkanı Serra Akçaoğlu, 2019’da dört temel hedef üzerine odaklanacaklarını belirterek, “Türkiye’ye olan mevcut yatırımların devamını sağlamak, yeni yatırımları çekebilmek, Türkiye’de daha fazla bölgesel merkezi olan şirket olmasını sağlamak ve son olarak Türkiye-ABD arasındaki ticareti artırmak” dedi.

AmCham Türkiye  4 hedefe odaklandı

AmCham Türkiye/ABFT’nin 14. kuruluş yıldönümü galası gerçekleştirildi. Galaya, her iki ülkenin kamu ve özel sektöründen temsilciler katıldı.

Haberin Devamı

20 milyar dolar

Galada konuşan Akçaoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda 2 katına çıkarak 20 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Dernek bünyesindeki 110’un üzerinde ABD’li şirketin Türkiye ekonomisine yaklaşık 50 milyar doların üzerinde katkısı olduğunu ve 90 binden fazla istihdam yarattığını dile getiren Akçaoğlu, “Bu dünya devlerinin ülkemiz topraklarında uzun vadeli yatırımlar gerçekleştirdiğini çok büyük bir memnuniyetle gözlemliyoruz” dedi.

Hedef ticareti artırmak

Yatırımların bir bölümünü oluşturan Amerikan şirketlerinin bölgesel merkezlerini de Türkiye’ye taşıdığını belirten Akçaoğlu şöyle konuştu: “Türkiye’yi hub olarak kullanan 16 şirketimiz, 80 ülkeyi Türkiye’den yönetiyor. Buna ilave pek çok üyemiz buradan yaptıkları ticaretle ülkemizin ihracatına katkı sağlıyor. Hedefimiz hem yatırımları hem de ticareti artırmak.”

Haberin Devamı

Rapor hazırlayacak

Akçaoğlu, “2019 yılı için önemli projelerimizden biri de PwC ile üzerinde çalıştığımız rapor olacak. Bu rapor yatırımları artırmamız için neler yapmamız gerektiğini anlatan bir rapor olacak” diye konuştu. Akçaoğlu, kadın liderliğinin ekonomik ilişkilerdeki rolüne de dikkat çekti.