Ameliyatsız Çene Estetiği

Yaşla birlikte çene kemiği bir miktar erir, çene hacmini ve çıkıntısını yitirir. İskeletteki çökmelere, deri altı yağ dokusunda meydana gelen azalmalar ile birlikte aşağı çeken kasların da etkisi ile çukur bir görüntü olur. Bazı kişilerin ise doğuştan çenesinde gamze gibi bir çukur vardır. Kimisi bu çukurdan fevkalade mutluyken kimisi de çok rahatsız olmaktadır.

Yüz dolgusu uygulamalarındaki başarılı sonuçlara her geçen gün yenilerinin eklenmesi ve ameliyatsız estetik alanındaki ilerlemeyi de beraberinde getiriyor. Genç yüz üçgen yüzdür. Kişiler yaşlandıkça çene hattı kenarındaki cilt sarkmaları ile yüz kareleşir. Çene dolgusu ile çene hattı belirginleştirilip altın orana katkı sağlar. Çene yan hattı dolgusu ile yüz kareliği ovalleştirme daha genç bir yüz ifadesi elde edilir. Çene bölgesi güzelleştirilerek iyi bir görünüm kazanılabilir.

Haberin Devamı

Çene estetiği, estetik bir problemin düzeltilmesi ve yüzdeki uyumu sağlarken ağzın, dudakların ve burnun görüntüsüne de olumlu estetik bir katkı sağlar. Çene yapısı değerlendirilirken tüm yüz anatomisinin düşünülerek bu işlemleri yapılması uygun olacaktır.

Uygulama Nasıl Yapılır;

Klinik şartlarda yapılan diğer enjeksiyonlarda olduğu gibi çene dolgu uygulamalarında da; işlem öncesinde buz veya anestezik krem uygulanabilir. Bu şekilde uygulandığı takdirde, kişi herhangi bir ağrı veya acı hissi duymaz. Enjeksiyon miktarı kişinin ihtiyacına göre ayarlanır ve hyaluronik asidin kendi enjektörü ile uygulama yapılır. Çene ucuna enjekte edilerek volüm artışı sağlanır.Ortalama 1 yıl kalıcılığı vardır.

Dolgu Uygulamaları ile;

Çene ucu dolgusu ile uzatma, çene formunu değiştirme, çene köşesi belirginleştirme, çene hatlarını belirginleştirme, çene asimetrilerinin hafifletilmesi ya da düzeltilmesi gibi pek çok estetik işlem yapılabilir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin


Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

Haberin Devamı