Estetik Ameliyatsız estetiğin önemi

Ameliyatsız estetiğin önemi

30.01.2019 - 09:49 | Son Güncellenme:

Ciltte yaşa ve çevresel faktörlere bağlı zamanla oluşan lekeler, kırışıklar, geniş gözenekler gibi yıpranma izleri yüzde olumsuz bir  görünüme neden oluyor. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Pelin Taşkıran Ameliyatsız Estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Ameliyatsız estetiğin önemi

Estetik alanında ameliyatsız tedaviyi mümkün kılan yeni teknolojiler tüm bu dertlerden kurtulmak isteyen kadınların imdadına yetişerek “külkedisi değişimi” etkiyle kısa sürede gençliğin ve güzelliğin geri kazanılmasını sağlıyor. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Pelin Taşkıran, “Ameliyatsız Estetik uygulamalarında başarının temeli, cildi, yani üzerinde çalışacağımız kumaşı, önce sağlıklı ışıltısına kavuşturmak, hasarlı yapıyı onarmak. Güzelliğe bakışta farklı bir pencere daha açmak bizim anlayışlarımızdan biri” diyor.

Haberin Devamı

“Ciltte o ışıltıyı kazanan kadınlara müthiş bir özgüven geliyor. Ameliyatsız Estetik işlemlerinde güzellik kavramına farklı bir bakışın da hakim olması gerektiğine inanıyorum. Sadece fiziksel kusurları düzelterek güzel olmak mümkün elbette. Fakat ruhen de eksiklikleri tamamlayan dokunuşlar olmalı. Sabah aynaya baktığımızda özgüvenimizi yükselten bir yüz olmalı yansıyan. Işıltı mutlaka hakim olmalı cilde ve daha dinç, daha genç gösteren uygulamalarımızda bu ışıltıya bu nedenle daha çok önem veriyoruz” açıklamasını yapıyor. Ciltte o ışıltıyı kazanan kadınlara müthiş bir özgüven geliyor. Ameliyatsız estetik işlemlerinde güzellik kavramına farklı bir bakışın da hakim olması gerektiğine inanıyorum. Sadece fiziksel kusurları düzelterek güzel olmak mümkün elbette. Fakat ruhen de eksiklikleri tamamlayan dokunuşlar olmalı. Sabah aynaya baktığımızda özgüvenimizi yükselten bir yüz olmalı yansıyan. Işıltı mutlaka hakim olmalı cilde. Ve daha dinç, daha genç gösteren uygulamalarda bu ışıltıya bu nedenle daha çok önem veriliyor” açıklamasını yapıyor Taşkıran.

Haberin Devamı

Sarkmalara da çözüm

Medikal estetik alanında yeni teknolojiler sayesinde artık kısa işlem ve iyileşme sürelerinde iş ve sosyal yaşamdan geri kalmadan genç ve sağlıklı kalmak mümkün. Gözaltı morlukları, derinleşen mimik çizgileri, güneş hasarına bağlı cilt altı destek doku kayıpları, cilt sarkmaları, lekeler sağlıksız görünüme sebep olan önde gelen estetik sorunlar.

Dr. Pelin Taşkıran şunları anlatıyor: "Tüm bu önemli, estetik sorunlara çözüm ararken cilt tipine ve tedavi beklentisine uygun işlem yapılıyor. Cerrahi yöntemlerden korkanlara, özellikle 'ameliyatsız' tercihler arayanlara yeni teknolojiler ile güzelliğin imkanlarını zorluyoruz" Dr. Taşkıran, cilt gençleştirmede yeni bir sisteme geçildiği müjdesini veriyor ve bu uygulama hakkında şu bilgileri paylaşıyor:

‘Cildin 2-3 katman altına girebiliyoruz ‘

Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans uygulaması gençliğin yeni aracı. Ameliyatsız cilt gençleştirme tedavilerinde gelinen en son fiber teknoloji. İşlemde kullanılan altın mikro iğneler, cilt altını Radyo Frekans dalgalarıyla uyarır. Hedeflenen derinliğe epidermal (yüzeysel) ısı hasarı meydana getirmeden ulaşırlar. Bu yöntem derinlikte yeni kolajen ve elastin üretimine sebep olur. Bu uyarılar sayesinde ciltte onarım ve yenilenme süreci başlar. Cilt, kaybettiği elastikiyet ve sıkılığı geri kazanırken yüzeyde hızla pürüzsüz ipeksi dokuya kavuşur.”

Haberin Devamı

Altın İğne uygulaması ile ilk seanstan itibaren ciltteki yenilenme gözle görülür şekilde farkediliyor. Özellikle flaş lifting ve ışıltı etkisi nedeniyle özel günlerden önce rahatlıkla uygulanabiliyor. Cilt altında yenilenme ve onarım süreci, uygulama sonrasında da devam ediyor. Hedeflenen sonuca ulaşmak için gereken seans sayısı uygulama yapılacak bölgeye ve kişinin cildinin durumuna göre değişiyor.

Nanopeptidler deri hasarlarını onarıyor

Dr. Pelin Taşkıran şu bilgileri paylaşıyor: “Medikal Estetik uygulamalarda kombinasyon tedavilerinde ama. cilt yaşlanmasına neden olan ’oksidasyon’ ve ‘enflamasyon’ süreçlerini geriletmek, engellemektir. Oksidasyon bir tetikleme yaratarak cilt dokusunda enflamasyon reaksiyonunu başlatır. Bu yangı ‘inflammaging’ olarak adlandırılır ve epidermal dokunun zayıflamasına, kollajen hasarına, zaman içinde elastikiyetinin ve parlaklığının kaybolmasına neden olmaktadır. Buna karşı savaşmak artık çok kolay. Kullandığımız cihaz teknolojilerinin yanısıra kişiye özel belirlenen; hyaluronik asit bazlı cildin nem tutma kapasitesini ve kolajen sentezini artırarak, içeriğindeki antioksidanlar ve nanopeptidler sayesinde deri hasarları onarılıyor. Özellikte enjeksiyonlar ciltte hızlı toparlanma, aydınlanma ve sıkılaşma etkisi sağlıyor.”

Haberin Devamı

Yaşlanmayı geciktirmek mümkün

Yüz ve vücuttaki elastikiyet kaybının yaş ilerledikçe daha büyük sorun olduğunu, vurgulayan Dr Pelin Taşkıran, "Artık tıpta estetik ve güzellik alanında teknoloji öyle ilerledi ki bunlar sorun olmaktan çıktı. Çağımızın her anlamda kusursuz olmak isteyen kadınının, zamanı da değerli.
Bütün bu sisteme 'Kül kedisi değişimi’ adını verdiklerini belirten Uzman, "Kadınlar aynı masal kahramanı Külkedisi gibi Hemen gençleşmeyi yaşamak, tedavi etkinliğini sosyal yaşamdan geri kalmadan hızla görmek istiyor. Ameliyatsız estetik teknolojisi de bu imkanı verecek düzeye geldi. Bence bu çağın kadını çok şanslı" şeklinde konuşuyor.

Yazarlar