Dünya Amerika’nın yardımı ‘sınır’da

Amerika’nın yardımı ‘sınır’da

18.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Amerika’nın yardımı ‘sınır’da

Venezuela’ya insani yardım malzemeleri taşıyan ABD ordusuna ait 3 kargo uçağı, Kolombiya’nın Venezuela sınırı yakınındaki Cucuta kentine ulaştı.

Haberin Devamı

ABD uluslararası yardım kurumu USAID’in Direktörü Mark Green, Florida eyaletindeki Homestead Hava Üssü’nden kalkan 3 “Boeing C-17” tipi askeri kargo uçağının Cucuta şehrine vardığını bildirdi. Uçaklarda toplam 180 ton gıda ve ihtiyaç malzemesi bulunduğunu ifade eden Green, “Bu ne ilkti ne de son olacak. Daha fazla yardım yolda” dedi. Üç milyon Venezuelalının ilaç ve gıda bulamadıkları için çevre ülkelere gittiklerini de vurgulayan Green, “Latin Amerika tarihinin en büyük göçlerinden birine tanıklık ediyoruz” ifadesini kullandı.Yardım malzemelerinin, kamyonlarla güvenli bir depoya taşındığı belirtiliyor.

Amerika’nın bu adımı, kendisini “geçici devlet başkanı” ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido’yu tanıyan Washington yönetiminin, görevdeki Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve sosyalist hükümeti üzerindeki baskıyı arttırma çabası olarak yorumlanıyor. Maduro yönetimiyse, yabancı yardımların ülkeye girişini bloke ediyor. Maduro, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’nin insani yardım hamlelerini sert bir dille eleştirmişti.

Haberin Devamı

Muhalif lider Guaido ise, 600 bin Venezuelalı gönüllünün yardımları 23 Şubat’ta sınırdan taşıyacağını açıkladı ve “Orduya doğru şeyi yapmaları için bir haftaları olduğunu söylemek istiyoruz” dedi.