''Lütfen Öpme Beni''

Sorumluluk, fedakarlık, sabır, sonsuz sevgi... İyi bir anne baba olmanın yolu bence bu dört yoldan geçiyor. Yine hastalıklı, ateşli günler yaşıyoruz. Üstelik taşınma arifesinde. Havaların dengesizliği bizi bir kez daha yataklara düşürdü. Sizin de “ne giydirsem” diye dakikalarca dolabının önünde durup beklediğiniz anlar oluyordur. Bende de durum böyle. Ama bu kadar dikkat etmeme rağmen sakınan göze çöp batıyor galiba. Kızıma çok ilaç verme taraftarı değilim ama 10 gündür geçmek bilmeyen gribe daha fazla karşı koyamadım.

Haberin Devamı

Burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, yüksek ateş, öksürük. Ne ararsanız var. İşte tam da böyle durumlarda anne ve baba ne kadar da önemli bir kez daha anlıyor insan. Sorumluluk diyoruz ya hani bir bebeğin sorumluluğunu almak, ona göstereceğiniz şefkat, sevgi tam da burada başlıyor. Fedakarlık mı? İşte o hiç bitmiyor.

Hep düşünürdüm herkes anne baba olabilir mi acaba diye. Bence kesinlikle olamaz. Anne ve baba olmak her yiğidin harcı değil maalesef. O yüzden bir çocuk sahibi olmadan evvel çok iyi düşünmek gerekiyor. Kendi hayatınızı bir kenara koyup, önceliklerinizi, daha doğrusu yaşantınızı çocuğunuza göre planlıyorsunuz. Hayatınız tamamen o oluyor. Bunu çok iyi kavramak gerekiyor. Zor ve meşakkatli bir yol. Ama onun bir gülüşü, bir anne demesi beni yeniden şarj ediyor. Bütün yorgunluğumu, sıkıntımı unutuyorum.

Yalnız bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Bizim bebek öpme ve dokunma merakımız nedir? Genelleme yapmak istemiyorum ama o kadar çok başıma geldi ki. Bu konuda oldukça dikkatli olan birisiyim. Arkadaşlarımın bebeklerini dahi öpmek bir yana dursun severken bile dokunarak sevmem. Ama çevremdekiler aynı hassasiyette değil. Yanlış anlaşılmasın bu bahsettiklerim ya tanımadığım ya da yıllardır görüşmeyip yolda karşılaştıklarım. Ki bu daha da vahim bir durum bence.

Hiç unutmuyorum Beren 6 aylıktı ve yaz tatiliydi. Otel çalışanlarından birisi “öpebilir miyim bebeğinizi?” diye sormuştu. Bende kibar bir dille “hayır” cevabını vermiştim. Ama bazen öyle bir durum oluyor ki; sizin müdahale etme şansınız bile kalmıyor. Oysa onlar daha o kadar hassas ve mikroba açık ki...

Haberin Devamı

Lütfen bebekleri öperek sevme alışkanlığını bırakın. Lütfen bu konuda biraz daha bilinçli ve anlayışlı olun. Aileler adına benden ufak bir rica...