Siyaset ‘Evet diyenlerin dörtte üçü hoşgörülü’

‘Evet diyenlerin dörtte üçü hoşgörülü’

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nün ikinci haftasını değerlendirdiği MYK toplantısında önceki gün gerçekleşen gübreli saldırıyı anımsatarak, “Bu olayı ağzıma almadım, almak da doğru değil. Bu tip davranışlar bize zarar vermez. Kamu vicdanı, yürüyüşe saldıranları mahkum ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Evet diyenlerin  dörtte üçü hoşgörülü’

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”ne yönelik aralarında bazı akademisyenlerin de bulunduğu bir grup tarafından yapılan bilimsel araştırmanın sonuçları hakkında MYK’sını bilgilendirdi. Kılıçdaroğlu, “Referandumda ‘Hayır’ oyu kullananların yüzde 98’i eylemimize destek veriyor. ‘Evet’ oyu kullandığını ifade edenler arasında da desteklediğini belirten ciddi bir oran var. Ancak asıl önemli olan ‘evet’ oyu kullananların dörtte üçü eylemimize büyük bir hoşgörü ile bakıyor. Erdoğan’ın yürüyüşümüze yönelik saldırılarının kendi tabanında da karşılık bulmadığı tespit edilmiş durumda. Erdoğan’ın eylemimize bir süredir saldırmamasının nedeninin de bu olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın yürüyüşümüzü hedef almasının, yürüyüşümüzü güçlendirdiği tespitleri yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Taşımalı protestocular
Bazı MYK üyelerinin, “Aynı protestocuları bir kaç kilometre arayla yeniden bağırırken, Rabia işareti yaparken görüyoruz” bilgisi üzerine Kılıçdaroğlu, “Ben de görüyorum. Protestocuları taşıyarak eylem yaptırıyorlar. Aynı insanlar yol boyunca protesto ediyor.
Olabilir, sakinliğimizi korumamız gerekiyor, kitlemizi saldırganlaştırmak ve saldırgan göstermek istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Son bir kaç gündür anonslar ve broşürler sayesinde, eylemimizi destekleyenler provokasyonlara karşı duyarlı bir kitle haline dönüştü. Broşürlerle bilgilendirmelerin ve anonsların sık sık tekrarlanması gerekiyor, yürüyüş kolundaki vatandaşlarımız serinkanlı davranıyor, bundan çok memnunum” dedi.