Gündem Ramazan Bayramı ne zaman? 2019 Resmi tatil günleri belli oldu

Ramazan Bayramı ne zaman? 2019 Resmi tatil günleri belli oldu

11.12.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

2019'a kısa bir süre kala vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan 2019 resmi tatiller listesi belli oldu. Peki 2019'da Ramazan Bayramı hangi aya denk geliyor?

Ramazan Bayramı ne zaman 2019 Resmi tatil günleri belli oldu

Ramazan Bayramı, Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Ramazan Bayramı, her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır ve her 33 senede bir aynı günlere denk gelir.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

2019 yılında Ramazan Bayramı'nın hangi gün kutlanacağını merak eden vatandaşlar internette bu sorunun cevabını arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre,4 Haziran Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı, 6 Haziran gecesi son bulacak. 3 Haziran günü ise Ramazan Bayramı arefesi olacak.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan Ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayıdır. Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olması Ramazan Ayı'nı kıymetli kılar. Ayrıca bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bu ay içerisindedir ve tabii ki oruç ibadeti de bu ayda yapılmaktadır.

2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

2019'de hafta sonu tatili 104 gün olacak. Hafta sonuna denk gelmeyen bayram günleri de eklendiğinde 2019'da tatil yapılacak gün sayısı 121.

Haberin Devamı

YENİ YIL TATİLİ

1 Ocak Salı gününe denk gelen yılbaşı tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili Salı gününe denk geliyor. Bu resmi tatili Pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bir günlük resmi tatil uygulanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Pazar gününe denk gelecek bu sebeple ekstra tatil olmayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos Pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

Cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Bayram Salı günü kutlanacak tatilini Pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.