Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

UCUZ, SICAK VE SEMPATiK: TAKANiK

Yeniköy limanından bir yıl önce Arnavutköy’e taşınan Takanik, İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde, lezzetli balığı, uygun fiyatı bulabileceğiniz tatlı bir mahalle lokantası

|

Arnavutköy’ün yüzen restoranlarından ‘Takanik’ ne zaman karaya oturdu?
Yeniköy limanında balık ekmek satarak başladık. 1998 senesinde ufak bir balıkçı takamız vardı. Adını ‘Titanik’ filminden esinlenerek koyduk. Beş sene orada hizmet verdik. Balık-ekmek teknelerinin olduğu limanın yasaklanmasıyla geçen sene Arnavutköy’e taşındık. O günden beri burada müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Mönüde neler var?
Balık çorbası, salata, balık böreği, balık köftesi, kalamar, levrek, çupra, somon, dil şiş, mezgit ve tekir. Yemekten sonra fırında helva ikramımız. En çok tercih edilen çeşitlerimiz ise balık çorbası, balık köftesi ve balık böreği.

Bu mevsimde hangi balıklar yenir?
Balıklarımızın hepsi taze ve günlük olarak geliyor. İstavrit, sardalya ve gümüş balığını yaz aylarında gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Balık denince akla alkol ve uzun sohbetler geliyor. Takanik’te neden alkollü içicekler tüketilmiyor?
Rakısız da balık olur diyerek yeni bir konsept başlattım. Aileler buraya gönül rahatlığıyla geliyor. Burada köftecideki gibi yiyip içip gideceksin. Müşteriler bir saatten fazla kalırsa zarar ederiz. Biz içkiden değil sürümden para kazanıyoruz.

Fiyat aralığınız nedir?
Biz ucuz balık satıyoruz. Adam başı en fazla 25 TL ödeyip çıkıyorsunuz. Beş yıldızlı lokantalar parayı içkiden kazandığı için fiyatlar 100 - 150 TL arasında değişiyor. Ucuz, sempatik, sıcak ve temiz olduğumuz için tercih edildiğimizi düşünüyorum.

Müdavimleriniz kimler?
İş ve sanat dünyasından çok sayıda müşterimiz var. Demet Akalın, Burcu Güneş, Gülşen, Saadettin Tantan, Yaşar, Ferhat Göçer ve Ziynet Sali bize gelen isimler arasında. Biz her kesimden
insana hitap ediyoruz ama özellikle aileler geliyor.


Balık Böreği
Malzemeler: - 2 adet yufka
-1 kase kaşar peyniri - 2 tane çarliston biber - Galeta unu

Hazırlanışı: Yufka içerisine kaşar peyniri, mantar, çarliston biber ve haşlanmış balıkları koyun.
Isıtılmış tavada galeta ununa batırıp kızartın. Börekleri dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Balık Köftesi
Malzemeler:- 2 adet levrek -Köfte harcı
-Sarımsak tozu - Maydanoz - Zeytin yağı - Bayat ekmek - Tuz, pul biber ve kekik
Hazırlanışı:Balıkları haşlayın ve makinede çekin. İçine ekmeği ve baharatları ekleyip şekil verin. Hazırladığınız köfteleri kömür ateşi ya da ızgarada kızartabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.