Geri Dön

Mayasız pişi tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan pişi tarifi sizinle paylaştık. Kahvaltı sofralarını daha lezzetli bir hale getirmek için mutlaka bu tarifi deneyin. Üstelik 10 dakikada hazır olan ve mayasız olan mayasız pişi tarifini evde uygulamanız oldukça basit. İşte 10 dakikada mayasız pişi tarifi...

Mayasız pişi tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı ılık su
-Yarım paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un

Mayasız Pişi Nasıl Yapılır?

-İlk olarak yumurta, su ve yoğurdu çırpma teliyle çırpın.
-Tuz, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hamuru ikiye bölüp yuvarlayın.
-Merdane yardımıyla ne kalın ne ince bir hamur açın.
-Daha sonra çay bardağı yardımıyla kesin.
-Ortalarına çay kaşığının sapıyla delikler açın.
-Yapışmaz tavayı yağlayın ve yağ kızınca hamurları tek tek atın.
-Kontrollü şekilde altı üstü kızarana kadar pişirin.
-Havlu kağıt serilmiş tepsiye çıkarın.

 

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber