Gündem Son dakika... Tamamı aktif görevde! 110 asker hakkında gözaltı kararı

Son dakika... Tamamı aktif görevde! 110 asker hakkında gözaltı kararı

21.09.2018 - 09:39 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı  Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığında  görevli muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Zanlılardan 85'i  gözaltına alındı.

Son dakika... Tamamı aktif görevde 110 asker hakkında gözaltı kararı

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 5'inin pilot olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 85 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Zanlıların ifade işlemleri için Ankara'ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İZMİR'DE BYLOCK OPERASYONU
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ'nün eğitim kurumları ve sivil toplum yapılanmasında yer aldıkları tespit edilenlere yönelik yakalama, arama ve el koyma kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir merkez olmak üzere Bursa, Şırnak, Batman, Denizli, Antalya ve İstanbul'da başlattığı eş zamanlı operasyonda 14 zanlı gözaltına alındı.

Aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenler ile öğrenci, iş adamı ve esnafın da bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

TOKAT
Tokat'ta yürütülen FETÖ/PDY'nin "hakim ve savcı çalışma evleri", "mahrem askeri yapılanması" ve "emniyet yapılanması" soruşturmaları kapsamında 17 ilde 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "mahrem askeri yapılanmasına" yönelik soruşturmada aralarında Tokat'ta halen görevine devam eden binbaşı ile Ankara, Antalya, Diyarbakır, Hatay, Isparta, İzmir, Kastamonu, Manisa, Mardin, Samsun ve Tekirdağ'da 7 astsubay, bir uzman jandarma çavuş, meslekten ihraç edilen bir astsubay ile ilişikleri kesilen Kara Harp Okulu'ndan 3, Astsubay Meslek Yüksekokulundan iki öğrenci olmak üzere 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "emniyet yapılanması" soruşturması kapsamında ise Erzincan, Kayseri, Adıyaman ve Samsun'da meslekten ihraç edilen 5 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Ayrıca örgütün "hakim ve savcı çalışma evleri"ne yönelik soruşturmada ise Ankara, İstanbul, Manisa ve Kocaeli'de 4 avukat hakkında gözaltı kararı çıktı.

Haklarında gözaltı kararı verilen 24 zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yazarlar