Siyaset ‘18 ilde 33 millet bahçesi yapıldı’

‘18 ilde 33 millet bahçesi yapıldı’

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İmar Barışı konusunda sürenin 31 Ekim’de bitmesinin öngörüldüğünü, ancak bunu 31 Aralık’a kadar uzattıklarını anımsatarak, İmar Barışı uygulamasından 8.5 milyon vatandaşın istifade ettiğini, bunun 15 milyona kadar çıkacağını öngördüklerini belirtti.

‘18 ilde 33 millet bahçesi yapıldı’

İlk 100 günde 18 ilde 33 Millet Bahçesi yapıldığını da kaydeden Kurum, “Bir kısmını yapıyoruz, bir kısmını projelendiriyoruz, bir kısmının açılışını yapacak duruma geldik. O bahçelerde de sadece yeşil alan değil, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar da giderilecek, millet kıraathaneleri de olacak, gençlerin, yaşlıların, kadınların faaliyet gösterebileceği her türlü öğe projede yer alacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

81 ile bisiklet yolu

Bisiklet ve yürüyüş yolları ile gürültü bariyeri projeleri hakkında da bilgiler veren Kurum, “Şehirlerimizde 3 bin kilometre bisiklet yoluyla başlayacağız, 3 bin kilometre yürüyüş yolu ve 60 bin metrekare de gürültü bariyeri yapacağız. İnşallah tüm Türkiye’de 81 ilimizi birbirine bağlayacak bir bisiklet yolu hayal ediyoruz. Bisikletini alıp Hakkari’den İstanbul’a gitmesini hedefliyoruz. Bunu hem Avrupa hem de Ortadoğu ile bağlama hedefimiz de var” dedi.